Kultura

Ni posle četiri meseca, nije raspisan tender za pozorište „Boško Buha“ 2

Foto: Milovan Milenković

30. 8. 2023. / 18.57

Ni posle četiri meseca, nije raspisan tender za pozorište „Boško Buha“

Neophodno je da se reši još samo jedan detalj u imovinsko-pravnim odnosima, pa da sve krene u dobrom pravcu - najavljuje direktorka Maša Mihailović, četiri meseca nakon što je pozorištu najavljeno da je njihovom podstanarskom statusu došao kraj

Krajem aprila iz pozorišta "Boško Buha“ je javljeno da su stigle sve saglasnosti neophodne za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade.

"Dobili smo rešenje kojim MUP Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije, daje saglasnost na dokumentaciju o predviđenim merama zaštite od požara“, potvrdila je za portral "Vremena“ Nada Baša, pravnica pozorišta, 24. aprila.

U tom momentu građevinsku dozvolu su već imali, čekalo se još samo da se kompletiraju imovinsko-pravni dokumenti, i prepreka za raspisivanje tendera za izvođača radova više nije bilo.

Nekako baš tih dana, podsetimo, premijerka Ana Brnabić je žučno tvrdila da kolektiv "Buhe“ i javnost nemaju ama baš nikakvog osnova za brigu i paniku, da tajkunski mediji lažu kad o tome izveštavaju, te da će najstarije pozorište za decu svakako nastaviti da radi na svojoj adresi, u zgradi na trgu Republike. I to što pre.

Maša Mihailović, direktorka pozorišta "Boško Buha“ kaže za portal "Vremena“ da "tender nije još uvek raspisan“, a da takođe "nisu rešeni ni imovinsko-pravni odnosi“. Sve je, kaže "u procesu rešavanja“.

"Raspisivanje tendera za izvođača radova bio bi presudan momenat u ovoj priči. Posle toga bi se sve odvijalo po potrebnom mehanizmu: čekali bismo rešavanje tendera, ali bismo znali da posle toga konačno slede radovi“, kaže Maša Mihailović.

Dodaje i da imaju nezvanično obećanje da će se uslovi za raspisivanje tendera steći početkom septembra, i da se – nada najboljem.

"Ja sam u ovom kolektivu od 1. jula, i svi smo potpuno sigurni da ćemo uspeti, da ćemo se vrati na Trg Republike. Ja hoću da verujem da će se obećanja Grada i Republike ispuniti. Jer, potrebno je da se reši još samo jedan mali segment u imovinsko-pravnim odnosima, pa da sve krene u dobrom pravcu.“

Za to vreme, pozorište "Boško Buha“ priprema predstave za sezonu koja samo što nije počela. U "Vuku“, ustanovi kulture u kojoj gostuju dok ne dobiju svoju pozornicu, pripremu "Pigmaliona“ u režiji Đurđe Tešić.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu