Beograd

„Naša mesna zajednica“ traži sednicu Grada o smeni Marka Stojčića 2

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

4. 9. 2023. / 20.37

„Naša mesna zajednica“ traži sednicu Grada o smeni Marka Stojčića

Glavni gradski urbanista je zloupotrebio svoju funkciju, dokazuje udruženje „Naša mesna zajednica“ i traži od Skupštine grada njegovu smenu

Udruženje "Naša mesna zajednica“ uputilo je danas svim odborničkim grupama Skupštine grada Beograda dopis sa predlogom za zakazivanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o smeni Glavnog urbaniste grada Beograda Marka Stojčića zbog sukoba interesa, kao i o radu Komisije za planove Skupštine grada Beograda kojom on predsedava.

Da je Marko Stojčić u sukobu interesa, udruženje  “Naša mesna zajednica” upozorilo je 3.avgusta Agenciju za sprečavanje korupcije, podnelo je  Prijavu za pokretanje postupka odlučivanja o sukobu interesa za Marka Stojčića – Glavnog urbanistu grada Beograda i predsednika Komisije za planove Skupštine grada Beograda zbog sumnje da je od kada obavlja javnu funkciju zahvaljujući sukobu interesa preko svojih firmi stekao šest stanova u Vladetinoj 22 u Beogradu, od kojih je za dva stana, poslovni prostor i osam garažnih mesta na pomenutoj adresi procenjena vrednost 79 miliona dinara.

"Smatramo da je Marko Stojčić zloupotrebio službeni položaj i da nije dostojan da obavlja javnu funkciju Glavnog urbaniste grada Beograda“, kažu u ovom udruženju.

Podsećaju da je reizbor Marka Stojčića i članova Komisije za planove sproveden na sednici Skupštine grada Beograda održanoj 21. februara 2023. godine po skraćenom postupku koji isključuje skupštinsku raspravu, i smatramo da je "neophodno da se ovako važne odluke kao što je izbor glavnog urbaniste i članova Komisije za planove koji direktno utiču na način na koji se razvija i uređuje grad Beograd donose na osnovu obrazložene argumentacije i blagovremenih i potpunih informacija o  kandidatima što je na pomenutoj sednici izostalo.“

U svetlu novih saznanja o sukobu interesa glavnog urbaniste Marka Stojčića apelujemo na sve odborničke grupe da preispitaju rad Marka Stojčića i njegovo obavljanje javne funkcije.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu