Vesti

Narodna stranka: Šovinizam Vladimira Đukanovića 2

Advokat za specijalne obračune: Vladimir Đukanović

Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

15. 7. 2022. / 11.12

Narodna stranka: Šovinizam Vladimira Đukanovića

Verbalni napad na novinara „Vremena“ Nedima Sejdinovića nije incident koji proizvodi loše posledice na dnevnom nivou, već širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti koje dalekosežno ruši temelje celog društva

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković izjavio je u petak da je "gnusni šovinistički" napad funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića na novinara nedeljnika "Vreme" Nedima Sejdinovića opasan i razarajuć sa stanovišta osnovnih vrednosti društva, saopštila je Narodna stranka.

Novaković je povodom Đukanovićevog napada na Sejdinovića istakao da su njegovo ponašanje, stavovi i postupci, s obzirom da je blizak saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "putokaz, orijentir i instrukcija za mnoge članove Srpske napredne stranke.

"Verbalno nasilje koje je ispoljio prema Nedimu Sejdinoviću vrlo lako može da preraste u fizičko nasilje. Dakle, stvara se ambijent u kome je ugrožavanje bezbednosti novinara ‘Vremena’, ne samo moguće, nego opravdano i poželjno", naveo je Novaković.

I dalje: Đukanović je, nazivajući Sejdinovića "novinarom praseće glave" i "srbomrzcem", prepustio novinara "Vremena" najogavnijem šovinističkom orgijanju, učinio ga legitimnom metom, pa je "potpuno jasno" da Đukanovića iritiraju ime i prezime Nedima Sejdinovića. To nije incident koji proizvodi loše posledice na dnevnom nivou, već širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti koje dalekosežno ruši temelje celog društva.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu