Izbori 2023.

NADA: Uništavaju nam bilborde širom Srbije 2

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović

Foto: Zoran Žestić

21. 11. 2023. / 14.05

NADA: Uništavaju nam bilborde širom Srbije

Koalicija NADA izdala je saopštenje u kojem optužuje „režim Aleksandra Vučića“  za „plansko uništavanje“ njihovih bilborda

Srpska koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, najoštrije je osudila "plansko uništavanje bilborda koalicije NADA po nalogu vlasti", koje se dogodilo u više od dvadeset gradova istog dana kada su postavljeni.

"U vremenu nezapamćenog medijskog mraka, jednoumlja i javnog govora mržnje protiv svakog ko ima drugačije mišljenje od vlasti, počelo je fizičko uništavanje bilborda kako bi se i na taj način građani sprečili da vide predizbirne poruke opozicije", dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još Tri desne kolone: Zašto nema ujedinjenja "patriota“ pred izbore?

Koalicija NADA ističe da je posle blokiranja porodične kuće jednog od vođa protesta poljoprivrednika, fizičkih napada na opozicione političare i blokiranja prilaza građanima opozicionim štandovima i tribinama, sada na red došlo i uništavanje opozicionih bilborda.

Opominju režim Aleksandra Vučića da neće uspeti u naumu da uplaši građane željne promena i da silom onemuguće ustavno pravo na slobodu mišljenja i političkog delovanja.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu