Vesti

Mobilizacija u Rusiji: Kako napustiti zemlju 2

Kao da je ilustzracija za bajke: Moskva

Foto: Promo

21. 9. 2022. / 15.57

Mobilizacija u Rusiji: Kako napustiti zemlju

Mesta na avionskim letovima Moskva-Beograd nema. Cena karte u jednom pravcu je od 70.000 dinara do 260.000 dinara. U agencijama kažu da je ovakva situacija od kraja februara

Od kako se pojavila mogućnost da Kremlj zbog mobilizacije zatvori granice Rusije, izuzetno je povećana potražnja za avionskim kartama za međunarodne destinacije. Rusi masovno pretražuju načine kako da napustie Rusiju.

Iz Moskve u Beograd avionom i obrnuto moguće je doći direktnim letom Air Serbia, Turkish Airlines preko Istambula i Fly Dubai preko Dubaija.

Prva slobodna avionska karta Moskva-Beograd  je za 24 oktobar , kažu danas nešto posle 15 časova u agenciji Fly Filip. Svi ostali letovi pre toga su puni, kažu u ovoj agenciji, i objašnjavaju da su karte u oba pravca uglavnom rasprodate  od početka agresije Rusije na Ukrajinu.

U agenciji Fly Time imaju slobodno mesto na direktnom letu za 28. oktobar, i za 1. oktobar preko Istambula.

Karta u jednom pravcu Moskva-Beograd košta 75.000 dinara sa prtljagom. Karta preko Istambula košta 260.000 dinara. Cene su drastično skočile od kako je počeo rat u Ukrajini, kažu u ovoj agenciji.

Iz Beograda za Moskvu trenutno u Fly Time imaju mesta za 12. oktobar i za 14. oktobar jedno mesto na direktnom letu za Moskvu.

Telefonske linije Air Serbia su zauzete. Sudeći po podacima na sajtu ove kompanije, cene za povratne letove se kreću od 160 ido230 hiljada dinara, ali ne mogu da se kupe zato što su mesta na ovim letovima rasprodata.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u sredu, prema podacima Aviasalesa, a i neke linije s međusletanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe surasprodate.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da u razgovoru sa novinarima prokomentariše mogućnost zatvaranja granica kako bi se sprečilo da građani izbegnu poziv na mobilizaciju, prenosi Rojters.

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu