Vesti

Marinika Tepić: Vladimir Orlić je bio promoter mržnje 2

Nepoverenje u dobre namere SNS-a: Marinika Tepić

Foto: Marija Janković

2. 8. 2022. / 19.44

Marinika Tepić: Vladimir Orlić je bio promoter mržnje

Sednica Narodne skupštine sazvana zarad izbora njenog predsednika ušla je u deseti sat. Raspravljalo se o svemu i svačemu, a najmanje o kandidatu Srpske napredne stranke Vladimiru Orliću, za razliku od Marinike Tepić koja je izrazila sunmnju u njegovu podobnost

Piše: M.N.
Šefica Poslaničke grupe Ujedinjeni za promenu Srbije Marinika Tepić izjavila je tokom rasprave o izboru Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije da je "na osnovu prethodnog iskustva teško poverovati da neko ko je perjanica i promoter mržnje prema svima koji misle svojom glavom, može preko noći da se promeni“. Dodala je i da se nada da će je Vladimir Orlić demantovati.

Orlić je netipičan član Srpske napredne stranke, rekla je Tepić, jer oni tipični "završavaju nepoznate fakultete za nekoliko godina“. To je deo njegove profesionalne biografije.

Ali njegova politička biografija, kaže Tepić, zabrinjava, jer poslanici biraju prvog među jednakima i taj prvi treba da bude ogledalo pluralizma, sposoban da sasluša drugačije mišljenje, nosi se sa kritikama kao pravi gospodin, ponešto nauči i ono korisno primeni. A Orlić, rekla je Tepić, do sada ništa od ovoga nije pokazao i zato ne može da dobije podršku kluba Ujedinjenih, mada je, Orlić, bio "veoma konstruktivan" tokom konsultacija proteklih dana.“

Prema njenim rečima od predsednika Parlamenta se očekuje da poslanicima opozicije omogući da slobodno govore, da adekvatno predstavljaju građane, da Skupština bude mesto za raspravu i donošenje odluka, a ne konferencije za novinare i gostovanja u specijalnim emisijama na "omiljenim televizijama".

M.N./FoNet

 

Čitaje dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu