Srbija

Leskovac: Firmi DOO Lux tri miliona dinara za novogodišnju rasvetu 2

Foto: Printskrin/TV Leskovac

16. 11. 2023. / 10.04

Leskovac: Firmi DOO Lux tri miliona dinara za novogodišnju rasvetu

Firma iz Leskovca  DOO Lux,  koja je i predhodnih godina bila zadužena za novogodišnju rasvetu dobila je i ove godine skoro 3 miliona dinara dinara za ukrašavanje grada. Još nije poznato kakvi će ukrasi ulepšati Leskovčanima praznike, ali je Grad za to izdvojio 400 miliona dinara više nego prošle godine

Leskovac je prvi na jugu koji će se pobrinuti da grad za novogodišnje praznike bude ukrašen, pošto je JP Urbanizam i izgradnja već izabralo firmu koja će to raditi – leskovačka Doo Lux, ista koja je za to bila zadužena i prethodnih godina. Vrednost ugovora je skoro 3 miliona dinara sa PDV-om.

Da li će praznični izgled grada biti znatno promenjen, nije poznato, ali je poznato da će Doo Lux za to dobiti više od 400.000 dinara više nego prošle godine.

Period trajanja praznične dekoracije je od 15. decembra ove do 29. januara naredne godine.

Parama građana biće plaćena, između ostalog, veštačka jelka visoka 5,8 metara, zatim ukrasna kućica, kraljevska fotelja, Sneško Belić, LED zavesa, iglo, svećice, pahulje, irvas i zvona.

Od ukrasa, na spisku su i girlande sa cvetovima i šišarkama, a u planu je i ukrašavanje zgrade Kulturnog centra, ulične rasvete, kao i stabala.

Doo Lux treba da obavi nabavku, transport, montažu, demontažu i eventualne popravke.

2.589.120 dinara Leskovac je izdvojio prošle godine, dok sada izdvaja tačno 2.993.340 dinara sa PDV-om, odnosno oko 25.500 evra.

Z.S/Južne vesti

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu