Vesti

Kosovo: Zapaljen automobil Srbina sa RKS tablicama 2

SRB protiv RKS tablica: Jarinje, kontrola vozila

Foto: Tanjug

19. 9. 2022. / 21.07

Kosovo: Zapaljen automobil Srbina sa RKS tablicama

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja naveo je da je jednom Srbinu, službeniku Kosovske policije, danas zapaljen automobil sa RKS tablicama i pozvao Aleksandra Vučiča da „prestane da podržava terorističke akte na lojalne građane Kosova“

"Tendencije izazivanja straha se nastavljaju“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja navodeći da je reč o "otvorenom pozivu na borbu protiv institucija“, preneo je portal Kossev.

U kratkoj objavi na Tviteru Svećlja se obratio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zamolio ga da "prestane da podržava nasilne i terorističke akte prema lojalnim građanima Kosova“.

Svećlja na Tviteru nije saopštio više detalje o napadu na policijskog službenika, kao ni gde se dogodio, a nešto kasnije je u objavi na Fejsbuku precizirao da je automobil zapaljen "nakon što ga je vlasnik registrovao na RKS tablice“.

Ujedno je naveo i da je u ranim jutarnjim satima zapaljen magacin Srbinu iz Grabovca, nakon što je automobil svog sina registrovao na RKS tablice.

"Oba slučaja su otvoreni poziv na borbu protiv institucija Republike Kosovo“, ocenio je Svećlja i dodao da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju tih napada, teda su "odlučniji nego ikada da se poredak i zakon protežu u svakom uglu Republike Kosovo“, da se  "neće tolerisati bilo kakvo krivično delo Vučićevih ortaka“ i da če se protiv toga "boriti svim legalnim i demokratskim sredstvima“.

Nedavno je predsednik Srbije rekao da se od 7500 vozila na Kosovu sa tablicama izdatim u Srbiji samo dvoje prijavilo da ih preregistruje i stavi tablice sa oznakom RKS (Republika Kosovo).

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu