Vesti

"Idemoooo": Đoković potvrdio učešće na Australian openu 2

Pred let za Melburn: Novak Đoković

IMG-1602 (1)

4. 1. 2022. / 14.10

“Idemoooo”: Đoković potvrdio učešće na Australian openu

Novak Đoković je potvrdio da će igrati na ovogdišnjem Australian openu. Nedoumica oko njegovog učešća je rešena u poslednjem trenutku pa će građani Srbije moći da navijaju da Srbin osvajanjem 21. grend slem titule i zvanično postane najbolji teniser svih vremena

"Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ’22“, napisao je u utorak na Instagramu pred poletanje za Melburn Novak Đoković.

Poželeo je svima tom prilikom srećnu Novu godinu, mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće, da "vide, dišu i misle ljubav i neguju poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti“, te da mu je prijalo da bude sa porodicom i dragim ljudima i da se odmorio od veoma duge i uspešne sezone 2021.

Tako je razrešena višemesečna dilema da li će najbolji igrač sveta posle fantastične sezone u kojoj je osvojio tri grend slem titule igrati na prvom grend slemu u godini Australian openu koji se održava u Melburnu od 17. do 30. januara.

Do skora su organizatori bili izričiti da teniseri koji se nisu vakcinisali neće moći da učestvuju na turniru. Direktor Australian opena Kreg Tajli je nedavno najvio da ipak postoji određeni broj igrača koji su se prijavili na vrlo rigoroznu listu za medicinsko izuzeće od vakcinacije. Mediji su speukulisali o tome da li se tu radi o nekom leks specijalisu za Đokovića.

I posle potvrde da će srpski teniser igrati u Melburnu ostalo je nerazjašnjeno da li je u pitanju nemogućnost primanja vakcine iz zdravstvenih razloga ili nešto drugo. Kreg je izjavio da su podaci o tome tajni i da jednino sami igrači mogu o tome da govore, ako žele.

Đoković je Australian open osvajao rekordnih devet puta. Sada ima priliku da obori rekord u broju osvojenih grend slem titula. Trenutno je izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa dvadeset osvojenih trofeja. Sama mogućnost da u Australiji ispiše istoriju teniskog sporta je očigledno nadvladala striktna kovid-pravila koja organizatori sprovode.

Vesti koje su poslednjih nekoliko meseci svakodnevno objavljivane u medijima o Đokovićevom učešću na turniru su postale pravi rijaliti šou. Najviše komentara u Srbiji bilo je vezeno za globalnu zaveru protiv Noleta, dok svetski mediji nisu imali nimalo sluha za njegovo uporno odbijanje da se izjasni o tome da li je ili nije primio vakcinu protiv korone. Đoković je nevoljno poprimao imidž nekakvog antivakserskog gurua.

Uspesi Novaka Đokovića već dugi niz godina su postali svojevrstan društveni melem za sve srpske nesreće i lutanja, a sada se još izvukao na medicinsko izuzeće i izigrao svetske moćnike koji, sudeći po srpskim tabloidima, stalno Srbima nešto rade o glavi. Ako još i osvoji Australian open na kome je glavni favorit, šta više prosečan građanin Srbije može da poželi za početak ove godine?

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu