Vesti

Dvadeset osam godina od pogibije Ajrtona Sene: Odlazak „kišnog čoveka“ 2

Ma ko da si u životu, moraš da radiš sa ljubavlju: Ajrton Sena

Foto Instituto Ayrton Senna

1. 5. 2022. / 12.22

Dvadeset osam godina od pogibije Ajrtona Sene: Odlazak „kišnog čoveka“

„Ma ko da si u svom životu, bilo da si na vrhuncu ili na dnu, ako želiš da radiš to što voliš moraš da pokažeš veliku snagu i odlučnost i da radiš sve sa ljubavlju i dubokom verom u Boga. Tako, jednog dana ćeš postići svoje ciljeve i biti uspešan". Ajrton Sena

Piše: M. T.
Na današnji dan pre 28 godina, 1. maja 1994, poginuo je Ajrton Sena, po mnogima najbolji vozač u istoriji Formule 1, čovek koga su obožavali i publika i kolege. Poginuo je na trci u Imoli, na stazi "Enco i Dino Ferari", kada je njegov bolid pri brzini od 307 kilometara na sat udario u zid. Imao je samo 34 godine.

Kišni čovek, kako je bio Senin nadimak, je osvojio tri titule šampiona u Formuli 1, 1988, 1990. i 1991. godine, sve tri kao vozač Meklarena. Vozio je i za Toleman Motorsport, Lotus, Hondu i Vilijams, a ostvario je 41 pobedu.

U filmu Sena, snimljenom četiri godine pre njegove pogibije, je govorio: "Veoma sam privilegovan, uvek sam živeo dobar život. Ali sve što sam postigao sam učinio putem posvećenosti i ogromne želje da ispunim svoje ciljeve, velike želje za pobedom, ne samo u vožnji, već i u životu. Ma ko da si u svom životu, bilo da si na vrhuncu ili na dnu, ako želiš da radiš to što voliš moraš da pokažeš veliku snagu i odlučnost i da radiš sve sa ljubavlju i dubokom verom u Boga. Tako, jednog dana ćeš postići svoje ciljeve i biti uspešan".

 

M.T.

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu