Vesti

Zoran Lutovac: Identifikacija “lažne” opozicije 2

Prava opozicija: Dragan Lutovac

Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

28. 4. 2022. / 11.14

Zoran Lutovac: Identifikacija “lažne” opozicije

Na osnovu određenih “indikatora” predsednik DS-a je na desnici identifikovao "lažnu" opoziciju. Što se ponavljanja beogradskih izbora tiče, Vučiću ništa ne veruje, pa ih možda bude bilo, a možda i ne

Piše: M.N.
Otkako je Dragan Đilas susretom sa Aleksandrom Vučićem izazvao buru, na opozicionoj sceni je utihnulo. Tek tu i tamo uzduž i popreko provejavaju međusobne optužbe.

Tako je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac optužio Zavetnike, NADA-u i Dveri da su “lažna” opozicija, jer Vučić, kaže Lutovac, na te desničare može da se osloni, a da su te stranke građani na izborima 3. aprila doživljavali kao pravu opoziciju.

"O tome da oni nisu opozicija svedoče naši ljudi koji su učestvovali u radu izbornih komisija, gde su oni glasali identično sa predstavnicima vlasti. S druge strane, ta samouverenost i poruke nekih od njih koji su rekli da ne dolazi u obzir bilo kakva koordinacija s opozicijom – to su ozbiljni indikatori”, rekao je Lutovac za Novu S.

A onda je dodao da to baš “ne može da se tvrdi”, ali čisto da kaže.

Što se ponavljanja beogradskih izbora tiče, Lutovac kaže da Vučićeva reč “ne znači ništa”, da će, dakle, možda biti ponovljeni, a možda i neće, a veruje da SNS može da namekne dovoljnu većinu u Skupštini Beograda, jer tu je ta “lažna” opozicija.

Objasnio je Lutovac da je Vučić prolongiranjem formiranja gradske vlasti hteo da stiša nezadovoljstvo Beograđana zbog nepravilnosti na izborima, ali i da je tim potezom hteo da zaustavi nezadovoljstvo unutar svoje stranke "koja je ove izbore faktički izgubila". Osvrnuo se i na silne nepravilnosti u izbornom postupku i na to da je većina Beograđana želela promene.

Osvrnuo se još jednom i na susret Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića i rekao da ostaje pri stavu da je to bio pogrešan korak u pogrešno vreme, da ne sumnja u Đilasove dobre namere, ali da i te kako sumnja u dobre namere Vučića.

M.N./N 1/Nova S

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu