U novom broju

Dobrica Veselinović: Vratićemo Beograd Beograđanima 2

Čiji je grad: Kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović

Foto: Marija Janković

10. 2. 2022. / 12.28

Dobrica Veselinović: Vratićemo Beograd Beograđanima

„Obavezaćemo se da ustupimo mesto budućeg gradonačelnika Beograda ili premijera onoj opozicionoj listi, koja bude imala najbolji rezultat. U skladu sa tim ‒ da, sarađivaćemo sa onima koji nisu imali aktivnu ulogu u proteklom periodu u siromašenju države i u vlasti, sa ostalim  kolegama u opoziciji, da bismo srušili naprednjački režim u Beogradu. Nama je to prioritet”

“Poslednje straživanje, koje je rađeno pre ozvaničenja koalicije u decembru i pre velikih protesta i blokada zbog Rio Tinta, govorilo je da u Beogradu sam ‘Ne davimo Beograd’ ide na 13 odsto. Prema tome, očekujemo da na beogradski izborima budemo drugi iza SNS-a, a na republičkom nivou očekujemo dvocifreni rezultat.”

“U našem dokumentu iz septembra stoji da je zarad najboljeg rezultata i poraza SNS-a nužno napraviti dogovor unutar opozicije o zajedničkom predsedničkom kandidatu ili kandidatkinji. Mi mislimo da bi kandidatkinja bila najbolje rešenje. Nažalost, još uvek nije došlo do takvih razgovora, tako da čekamo da se to desi”.

“Naš je stav da predložena linija metroa nije dobra, zato što ne rešava niti saobraćajne probleme, niti probleme građana koji žive u ovom gradu, već povećava cenu dve prazne livade zarad potreba nekih investitora. Samo jedna ilustracija: pre nekoliko meseci Grad Beograd je prodao bivšu parcelu NIS-a kod Ade Ciganlije Beogradu na vodi, a baš tu je planirana jedna od budućih metro stanica. Što se nas tiče, taj projekat mora da se vrati na početak i na prvu liniju od Zemuna do Zvezdare”.

 

Pročitajte ceo intervju sa Dobricom Veselinovićem u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (10. februara)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu