Vesti

Đokoviću poništena viza: Ponovna žalba ili deportacija 2

Nova žalba ili deportacija: Novak Đoković

Foto: AP Photo/Mark Baker

14. 1. 2022. / 9.34

Đokoviću poništena viza: Ponovna žalba ili deportacija

Još uvek postoji mogućnost da nadležni sud za vikend zakaže ročište i sasluša žalbu Đokovićevog pravnog tima. U slučaju deportacije, najboljem teniseru sveta preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju

Piše: A. I
Novak Đoković je juče bio prekinuo trening. Vervatno je već dobio obaveštenja da će ministar za imigracija Aleks Hok na osnovu svog diskrecionog prava da mu ponovo poništi vizu. To se i dogodilo.

On je istakao da je odluku doneo nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz proceduralnih razloga.

"Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković", naglasio je Hok.

Đoković razmatra da ponovo uloži žalbu na oduzimanje vize. Njegovi advokati veruju da bi se saslušanje moglo ubrzati smanjenjem dužine pismenih podnesaka i korišćenjem usmenih dokaza, navodi australijski list "Ejdž“ pozivajući se na izvore iz teniserovog pravnog tima.

"Ako slučaj dospe na sud, pravni tim dvadesetostrukog pobednika grend slem turnira se nada da bi stvar mogla da bude saslušana na sudu tokom vikenda i okončana do nedelje, što bi mu omogućilo da igra meč početkom sledeće nedelje", navodi "Ejdž“, uz napomenu da bi Đokovićev slučaj mogao ponovo da se nađe pred sudijom Federalnog okružnog suda Entonijem Kelijem, koji je poništio otkazivanje vize prvi put, ili pred drugim sudijom tog suda koji je "u pripravnosti".

Đoković je već bio u žrebu za turnir koji počinje u pondeljak.

A.I./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu