Beograd

Da li ovde neko vidi fasade koje je trebalo sačuvati? 2

Foto: Tanjug

6. 9. 2023. / 20.27

Da li ovde neko vidi fasade koje je trebalo sačuvati?

Na maketi stambeno-komercijalnog bloka na Slaviji koja je sinoć predstavljena odabranim zvanicama, nema ni traga od fasada vrednih zgrada, iako investitor tvrdi da sve radi po zakonu

Sinoć je u Belom dvoru predstavljen stambeno-komercijalni blok "King’s Circle“ zbog kog su porušene kuće od arhitektonsko-kulturne vrednosti, a čije fasade je prema gradskoj odluci trebalo sačuvati.

Na blještećim i velikim maketama budućeg bloka nema ni traga od tih fasada.

Iz firme bivšeg fudbalera Dejana Stankovića "Maison Royale“  koja investira ovu gradnju rekli su za portal "Vremena“ da sve rade po planu i zakonu, i pozvali su svakog da se sam u to uveri "lako i jednostavno, imajući u vidu da su u pitanju javni dokumenti u svim nadležnim institucijama“.

Sudeći po fotografijama i nekoliko novinskih informacija o životu džet-seta, zvanice na promociji su se bavile sobom, svojim i tuđim autfitom i uživale su u pevanju Zdravka Čolića, pa ih nije zanimalo da zagledaju maketu.

Da li ovde neko vidi fasade koje je trebalo sačuvati? 3
Glavni urbanista Marko Stojčić (drugi s leva)Foto: Tanjug

A prisutni glavni urbanista Marko Stojčić izgleda da misli da u ovom projektu nikakvog prekršaja nema, bez obzira što ga po odluci Gradskog Sekretarijata za urbanizam evidentno ima. U protivnom, spasio bi arhitektonske vrednosti grada čiji je glavni urbanista.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu