Vesti

Crta: Najveći odziv birača na Čukarici 2

Današnji izbori će uticati na sastav Skupštine u Beogradu: sa jednog biračkog mesta

Foto: Tanjug

16. 4. 2022. / 14.03

Crta: Najveći odziv birača na Čukarici

Od upisanih 5804 u birački spisak na četiri biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za skupštinu Beograda do 13 časova izašlo je 23,1% birača. Najveći odziv birača je na biračkom mestu u gradskoj opštini Čukarica

Piše: S.P
Kako je saopštila Crta, do 13 časova na četiri biračka mesta ne kojima se ponavlja glasanje za odbornike Skupštine Grada Beograda izašlo je 1340 birača od 5804 upisana u birački spisak, što čini 23,1 odsto.

Izbori se danas ponavljaju na četiri biračka mesta u opštinama Stari Grad, Palila kao i na Čukarici, gde je za sada izašao najveći broj birača.

Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je da ponovljeni izbori za gradsku skupštinu protiču za sada bez nepravilnosti. Biračka mesta u Beogradu otvorena su na vreme, a GIK-u nisu prijavljene primedbe.

Kako je ranije odlučio GIK izbori će se ponavljati na još dva mesta u Beogradu, u četvrtak pred uskršnje praznike.

Za ishod ponovljenih izbora najviše je zainteresovana opozicija i koalicija okupljena oko stranke Borisa Tadića, s obzirom da im za prelazak cenzusa  na nivou Grada fali svega 1800 glasova.

Nakon ponovljenih izbora na spomenutim biračkim mestima biće poznato da li će i ko formirati vlast u Beogradu. Iako zvanični rezultati još uvek nisu poznati, u više navrata predstavnici vlasti i opozicije izjavljivali su da je situacija u Beogradu tesna, a na stolu su i predlozi o održavanju potpuno novih izbora na nivou Grada Beograda.

S.P./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu