Vesti

Brnabić: Protiv sankcija Rusiji – u ovom trenutku 2

Pod pritiskom: Ana Brnabić

Foto: Sava Radovanović/Tanjug

20. 4. 2022. / 11.16

Brnabić: Protiv sankcija Rusiji – u ovom trenutku

Ništa nije dogovoreno, protiv su uvođenja sankcija Rusiji, u ovom trenutku, a građanima uvek govore istinu, kaže Brnabić, te da su pod ogromnim i svakodnevnim pritiscima, ali da im uspešno odolevaju evo već devet godina

Piše: M.N.
Tehnička predsednica tehničke Vlade Ana Brnabić izjavila je za RTS da Srbija "ne balansira“, već da vodi "principijelnu spoljnu politiku“ kada je reč o sukobu u Ukrajini: "u ovom trenutku“ je protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, a poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i smatra "veoma pogrešnim“ kršenje "tog teritorijalnog integriteta“.

"Svi ovi koji sada spekulišu o tome da li će nova vlada morati da uvede sankcije Rusiji ili ne, da li će morati da se odluči ili ne za jednu ili drugu stranu, to rade zaista evo već devet godina i nikada se nisu naučili da samo kada branite svoje interese, to nije izbor između dve strane ni balansiranje, već vođenje principijelna spoljne politike i najteži način vođenja spoljne politike", rekla je Brnabić.

I dalje: "Ništa nije obećano, ništa nije dogovoreno. Sve što pričamo našim građanima, pričamo uvek istinu“. A pritisci na Srbiju su "ogromni i svakodnevni“.

Niti Brnabić niti njen "šef“ nisu informisali građane Srbije ko to tačno svakodnevno i na koji način vrši ogroman pritisak, a ni šta su Vučiću poručili američki senatori iz Odbora za spoljne poslove Kris Marfi i Džin Šejhin i senator za oružane snage Tom Tilis.

M.N./RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komenatare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu