Intervju

Boško Obradović: Sve je protiv nas, a mi nikad jači 2

Predsednički kandidat: Boško Obradović

Foto: Aleksandar Barda/FoNet

30. 3. 2022. / 9.52

Boško Obradović: Sve je protiv nas, a mi nikad jači

“Priprema se izborna pljačka. Pozivamo sve kolege iz opozicije da zajedničkim snagama od izborne krađe vladajućeg režima odbranimo svako biračko mesto i u najmanjem selu ”

Predsednički kandidat Patriotskog bloka i prvi na listi za narodne poslanike Boško Obradović kaže za “Vreme” da je sve protiv njih, ali da su oni “nikad jači”. Drže ih odlučnost članstva i simpatizera, a  “energija promene uspešno kompenzuje blokirane medije, neravnopravnu utakmicu i nedostatak sredstava”. Dodaje da su dali sve od sebe da u kampanji dođu do svakog građanina.

Patriotski blok se zalaže za povratak Srbije na monarhiju, da se Rusiji ne uvedu sankcije, za vojnu neutralnost kao i stavljanje porodice na prvo mesto. Kažu za sebe da su "dugo sanjano ujedinjene Ravnogoraca, monarhista i patriota“.

Obradović objašnjava da su im prioritet mladi ljudi, porodice, “opstanak ove zemlje koja je u stanju demografske katastrofe”, ali i briga o starijim građanima, osobama sa hendikepom i svim osetljivim grupama “koje je ova vlast gurnula u ambis siromaštva i beznađa”. Svakako im je, kaže, prioritet i da se “direktno obrate biračima” i da im predstave programe “ekonomskog, ekološkog patriotizma i sistema pravde koji će prepoznati potrebe, podržati i ojačati svakog građanina”.

Na pitanje koji su to problemi sa kojima su se najviše susretali tokom kampanje, Obradović kaže da “svi problemi koje je donela Vučićeva vlast prate i ovu kampanju”. Dodaje da ucenjuju ljude na radnim mestima, da im prete, kao i da proganjaju članove porodica njihovih aktivista.

Članovi Patriotskog bloka su izašli iz svih kontrolnih tela. Obradović kaže da je jasno da se manipuliše biračkim spiskom, glasanjem birača sa Kosova i Metohije, kupovinom glasova, da su mediji zatvoreni i da se socijalno ugrožene kategorije ucenjuju. Smatra da se priprema “izborna pljačka”.

“Pozivamo sve kolege iz opozicije da zajedničkim snagama odbranimo svako biračko mesto i u najmanjem selu od izborne krađe vladajućeg režima”, zaključuje lider Patriotskog bloka.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu