Izbori 2022.

Boris Tadić: Videćemo da li će biti potrebno braniti izborni rezultat 2

Ajmo ljudi: Boris Tadić

Foto: Ljiljana Stojanović

3. 4. 2022. / 23.10

Boris Tadić: Videćemo da li će biti potrebno braniti izborni rezultat

Izbori su bili kontradiktorni, ali će se videti da li je potrebno braniti izborni rezultat. Odluka RIK-a je skandalozna. Nije sigurno da Socijaldemokratska stranka prelazi cenzus

Piše: F.M.
Predsednik Socialdemokratske stranke Boris Tadić rekao je večeras da sumnja da će izborni proces “proteći u redu”, da će se videti da li će trebati izborni rezultat “braniti”, ali i da je pozvao opoziciju da zajedno sednu za sto. Kako sam kaže, izbori su “kontradiktorni”.

U saopštenju koje su izdali, kontradiktornost je navedena zbog odluke Republičke izborne komisije (RIK) da se povuče i ne saopštava rezultate. Smatraju da je to “skandalozno” i presedan od petooktobarskih promena 2000. godine. Tadić je dodao da je Srbija ne samo nazadovala u poslednjih deset godina, već i po nekim stvarima “dospela u ponor”.

Za svoju listu smatra da se na parlamentarnim izborima kreće od 3 odsto do nekih 1.5 odsto. Kaže da su uslovi za listu “Ajmo ljudi” bili prilično teški, kao i da su ih napadali mediji i iz vlasti i iz opozicije. Dodaje da se nada da će moći “u dobrom duhu da razgovaraju sa svim učesnicima u političkom životu o tome kako graditi političko društvo u budućnosti”.

F.M./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu