Kriza na Kosovu

Bistrički most: Postavljene betonske prepreke 2

Betonske prepreke: Bistrički most

Foto: Screenshot RTS

24. 1. 2023. / 19.48

Bistrički most: Postavljene betonske prepreke

Danas su na delu puta gde je juče KP pucala u vozilo dva srpska muškarca, postavljene betonske prepreke, u Kačaniku je ubijen član OVK, i izbio je požar u diskoteci u Zubinom potoku

Posle jučerašnjeg incidenta u kome je Kosovska policija na Bistričkim mostu pucala na dva muškarca srpskog porekla nakon što su, kako su objasnili, automobilom udarili u njihovo vozilo, danas su na tom delu puta postavljeni betonski blokovi.

Specijalci kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog Bistričkog mosta, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Vozila na ovom delu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cik-cak putanjom.

Ranije, u decembru u vreme barikada, na tom istom mestu je postavljen punkt.

Danas je Policijski inspektorat Kosova, javlja KoSSev, pokrenuo istragu o incidentu koji se dogodio juče u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić.

Kosovska policija je, povodom incidenta saopštila da je po službenoj dužnosti preduzela neophodne operativne istražne radnje i identifikovala dva osumnjičena lica, čije su provere rezultirale umešanošću u kriminalne radnje.

Osumnjičena lica koja su umešana u ovaj slučaj, prema podacima, pokazuju se kao osobe sa kriminalnom prošlošću i umešane u više desetina krivičnih dela i prekršaja. U saopštenju kosovske policije iz Leposavića, između ostalog, piše da su obojica osumnjičena za ubistvo, kao i da je D.S. (1991) osumnjičen  da je umešan u preko 80 krivičnih dela, a M.D. (1985) osumnjičen da je umešan u 17 krivičnih dela-

Takođe danas, u Kačaniku je ubijen veteran bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nusret Cena, u čiji automobil je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a počinioci su otišli u nepoznatom pravcu, prenela je danas Radio-televizija Srbije saopštenje policije u Prištini.

Cena je bio osumnjičen da je učestvovao u eksploziji u kafiću "Sekirača“ 27. septembra 2007. godine u Prištini, kada je 11 osoba povređeno, a i tada je bio oslobođen optužbi.

Prema navodima medija, osnovano se sumnja da je ubistvo Cene osveta zbog učešća u tim slučajevima.

Pre toga, oko jedan nakon ponoći, u Zubinom potoku diskoteku zahvatio je požar. Povređenih ni žrtava nema. Gašenje je trajalo oko dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, na diskoteku je bačen molotovljev koktel.

Kako je potvrđeno KoSSev-u, Kosovska policija regiona Sever o požaru nema informacija, štaviše– slučaj nije ni prijavljen.

S.Ć./KoSSev/Danas/RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu