Dijalog između Beograda i Prištine

Besnik Bisljimi: Nisam Nostradamus 2

Foto: Twiter

16. 11. 2022. / 17.54

Besnik Bisljimi: Nisam Nostradamus

Zamenik premijera Kosova i glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da u Briselu nije postignut nikakav dogovor o registarskim tablicama. Od ponedeljka 21. novembra bi kosovska policija sa 150 evra trebalo da kažnjava sve vozače koji nemaju registarske tablice „Republike Kosovo“

Besnik Bisljimi nije želeo da komentariše da li već postoji novi predlog, koji su posrednici iz Evropske unije izneli stranama u dijalogu u vezi sa pitanjem registarskih tablica, prenosi RTKlive.

Kako navodi Kosovo onlajn, Bisljimi je naveo da se u utorak u Briselu sastao samo sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i demantovao pisanje pojedinih medija da je sastanku prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Srbije Petar Petković.

"Sastanak u Briselu bio je samo između mene i Lajčaka. Novinari su preneli dezinformaciju da sam se sastao sa Petkovićem jer on nije bio u Briselu", rekao je Bisljimi.

Kazao je i da je normalizacija odnosa prva i osnovna tema o kojoj treba da se razgovara u okviru dijaloga: "Naš stav je da su se u poslednja četiri meseca dogodile četiri važne stvari za dijalog. Razgovorom održanim 17. avgusta, Kosovo i Srbija su se dogovorili da razgovaraju o normalizaciji i to je prva tema o kojoj treba da se razgovara".

Na pitanje šta će biti posle ponedeljka, 21. Novembra, kada će početi naplaćivanje kazni za sve koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, Bisljimi je rekao da "posle ponedeljka dolazi utorak", te da on nije "Nostradamus“ već potpredsednik Vlade Kosova da bi nešto predviđao.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu