Vesti

Beograd: Blokada na osam lokacija 2

Gužve u najavi: Punktovi blokada saobraćajnica u Beogradu

Izvor: https://cuvarivatre.wordpress.com/2021/12/02/blokade-lokacije-za-4-decembar

4. 12. 2021. / 10.12

Beograd: Blokada na osam lokacija

Ekološke organizacije pozvale su na blokadu saobraćajnica u Beogradu od 14 do 16 časova. Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da policija neće intervenisati

Stanje na ulicama Beograda možete pratiti na Naxi kamerama

Iz protesta zbog spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji ekološke organizacije su danas, prohladne, ali sunčane subute 4. decembra od 14 do 16 časova, pozvale na blokadu saobraćajnica u pedesetak mesta širom Srbije.

Organizacija Ekološki ustanak je najavila da će u Beogradu saobraćaj biti zaustavljen na 8 lokacija: Autoput kod Sava Centra, autoput kod Bubanj potoka i aerodroma Nikola Tesla, Brankov most, Pančevački most, Pupinov most, Autokomanda, Slavija, Obrenovački put kod Makiškog polja, Opština Novi Beograd i Ibarska magistrala kod Umke i Bariča.

Ekološki ustanak je pozvao sve "građane, organizacije, studente i javne ličnosti“ da se priključe protestu. Pozvao je građane da i svojim vozilima blokiraju puteve i dao uputsva: "Za one koji se opredele za auto-blokadu – vozite izrazito usporeno (5km/h) od 14h na potezu od Bubanj Potoka – do Aerodroma – do potpunog zaustavljanja! Takođe, usporena vožnja će biti na kružnim tokovima – Slavija, Autokomanda, Opština Novi Beograd, kao i po beogradskim mostovima“.

U blokadi učetvuje više ekoloških organizacija, ali su i opozicione partije pozvale svoje pristalice da se priključe.

Pokazalo se da ekološka pitanja na ulice mogu da izvedu mnogo više ljudi nego borba za demokratiju, ljudska prava, slobodu i protiv zloupotrebe medija i vlasti ili mnogobrojne afere predstavnika vlasti.

A.I./Nova S

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu