Vesti

Autoput "Miloš Veliki": Krpljenje rupa 2

Radovi u toku: Autoput "Miloš Veliki"

Foto: Milica Nikolić/Tanjug

22. 7. 2022. / 9.09

Autoput “Miloš Veliki”: Krpljenje rupa

Pukotine koje su se pojavile na autoputu "Miloš Veliki" popravlja austrijska firma Štrabag, a ne kineska Čajna Šandong koja je izvodila radove. Ne zna se ko će da snosi troškove popravki

Samo tri godine nakog otvaranja za popravku autoputa "Miloš Veliki" biće potrebno milion evra, potvrđeno je iz Javnog preduzeća Putevi Srbije listu "Nova".

List piše da je skinut ceo sloj asfalta na jednom delu autoputa, a zvaničnici Puteva Srbije objasnili su da se radi o "sanaciji kolovoza" jer su se u novembru pojavile pukotine i rupe.

"Na deonici Ub-Lajkovac, u smeru ka Beogradu, izviode se radovi na sanaciji 2,45 kilometara kolovozne trake, zbog čega je leva traka zatvorena za saobraćaj", navedeno je u odgovoru "Puteva Srbije". Rekonstrukcija se radi "zbog pojave oštećenja u vidu podužnih i poprečnih pukotina, propraćenih nabiranjem asfaltnih slojeva".

Popravku radi austrijsko preduzeće Štrabag d.o.o., a prethodni radovi na ovoj deonici bili su u nadležnosti kineske kompanije "Šandong".

Redakciji lista "Nova" Putevi Srbije nisu odgovorili na pitanja da li postoji garantni rok i da li je kompanija koja je gradila put dužna da ga popravi o svom trošku. Putevi Srbije nisu odgovorili ni zašto autoput popravlja Štrabag, a ne kineska kompanija koja ga je gradila.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu