Tragdija u "Ribnikaru" i kod Mladenovca

Ana Brnabić: Paljenje sveća ispred „Ribnikara“ je „politizacija“ tragedije 2

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

11. 5. 2023. / 14.10

Ana Brnabić: Paljenje sveća ispred „Ribnikara“ je „politizacija“ tragedije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je izjavila da nije otišla da upali sveću ili položi cvet isrped OŠ „Vadislav Ribnikar“ jer nije htela, „za razliku od nekih drugih političkih aktera“, da „politizuje“ situaciju

"Nismo želeli da politizujemo ovu tragediju i nikada nećemo politizovati nikakve tragedije, za razliku od drugih političkih aktera koji su krenuli da politizuju nepuna četiri sata nakon neshvatljivih zločina u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’“, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, a prenosi N1.

Rekla je i da je nekim opozicionim liderima terbalo samo četiri sata da "relativizuju događaj“ i da za to, za "događaj“, "optuže Aleksandra Vučića i SNS.“

A oni, naprednjaci, "nisu hteli da politizuju“ i nikada to, politizovanje, neće raditi, pa baš zato nisu, naprednjaci valjda, otišli ispred škole i ostavili cveće i zapalili sveću.

Misli Brnabić da "svako normalan u Srbiji zna koliko je svima nama u Srbiji teško“, pa nije, kao predsednica Vlade Srbije, otišla da oda poštu ubijenim učenicima i Draganu Vlahoviću, jer da je otišla, onda bi neki rekli "da je politizovala“ i da želi, odavanje pošte, da "iskoristi za političku promociju“, izjavila je Brnabić.

Tako da se, tako je priznala, kao premijerka Republike zbog potencijalno lošeg političkog marketinga nije poklonila pred nedužnim žrtvama na mestu gde su ubijene.

Shodno tome, predsednica Vlade nije otišla ni da se upiše u Knjigu žalosti za stradale učenike "Ribnikara“ jer bi i to bila "politizacija“.

Ako je suditi po rečima Ane Brnabić, onda su i minastarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović i dosokorašnji ministar prosvete Branko Ružić iz "političkih razloga“ odali poštu deci stradaloj u "Ribnikaru“, kao što bi kao politički čin, a ne kao odavanje pošte, moglo da se tumači kada ona ispred zgrade Vlade pali sveću Zoranu Đinđiću pred uključenim kamerama.

A.I/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu