Sin predsednika Srbije na proslavi Dana Republike Srpske

Ana Brnabić : „Napadi“ na Danila Vučića su odraz „brutalnog fašizma“ tajkunskih medija 2

Foto: Tanjug

11. 1. 2023. / 11.23

Ana Brnabić : „Napadi“ na Danila Vučića su odraz „brutalnog fašizma“ tajkunskih medija

Samo zato što je prvorođeni predsednički sin iz iskrenih rodoljubivih pobuda, jer vaspitavan da voli Republiku Srpsku,  otišao u Banja Luku da na Dan RS bude uz svoj prekodrinski narod, svi odreda tajkunski mediji koje plaća Šolak su krenuli da brutalno napadaju i vređaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže predsednica Vlade Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na televiziji Pink da Danilo Vučić (25), sin predsednika Srbije, nije bio u državnoj delegaciji koja je prisustvovala obeležavanju Dana Republike Srpske, ali da to nije sprečilo "tajkunske medije da nastave kampanju brutalnih laži i uvreda".

"Danilo je otišao samoinicijativno i nije prva, već osma godina da ide u RS i predsednik (Aleksandar Vučić) je rekao da je ponosan na Danila što ga je vaspitavao u tom duhu da voli RS i da iz godine u godinu želi da bude tamo na taj veliki i važan datum za RS i srpski narod“, rekla je Brnabić.

A onda su, rekla je predsednica Vlade Republike Srbije, tajkunski mediji krenuli sa "brutalnom kampanjom laži“ i napadima na dete predsednika Srbije, što je, citira Informer zgroženost Ane Brnabić, "…brutalni fašizam sa njihove strane! To prestati neće! Gospodo, koja sebi dozvoljavate ovo, moralni standardi, lični principi… Ne čuvamo mi samo Vučića, Danila, mi time čuvamo i borimo se za normalnu i pristojnu Srbiju”.

Tu se pokazuju, u tim bestidnim napadima tajkunskih medija, ukazuje premijerka, "dve brutalne laži“: da je Danilo Vučić bio član delegacije Republike Srbije i da je na proslavi Dana RS (koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim) predstavljao svog tatu, predsednika Srbije.

A samo zato što je prvorođeni predsednički sin iz iskrenih rodoljubivih pobuda otišao u Banja Luku da na taj velik dan bude uz svoj prekodrinski narod, takunski mediji, svi odreda, Danas, N1, Nova S, plaćeni iz Šolakove kuhinje, su krenuli da napadaju predsednika Vučića.

“Ovo što trenutno rade“, zavapila je i presudila Brnabić, "je i za njihove standarde ispod pojasa. To divljanje u napadima na Danila i Aleksandra Vučića prelazi svaku meru, on je (predsedničko dete) jedina, najvažnija tema već treći dan“.

"Ovo je ugrožavanje osnovnih ljudskih prava članova porodica Vučić, pre svega Danila Vučića“, naglasila je predsednica Vlade Republike Srbije, i to mora da prestane, ali neće da prestane, a oni (ona, Danilov tata i uopšte SNS) se "bore za normalnu i pristojnu Srbiju“ (nasuprot, dakle, "tajkunskih“ medija koji su postavili pitanje šta sin predsednika Republike Srbije traži na Svečanoj akademiji povodom, osim u RS i Srbiji, spornog Dana RS 9. januara).

Objasnila je Brnabić građanima Srbije i "da nije civilizovano da se brutalno goni jedan mladi čovek samo zato što mu je otac predsednika Srbije“, a sada, kada oni (ona i SNS) ukazuju na to, oni Šolakovi plaćenici ih besramno optužuju da zapravo oni zlopotrebljavaju predsednikovo prvorođeno dete u političke svrhe.

A ako se oni (ona, SNS, itd.) sada odlučno ne suprotstave ovom progonu Aleksandra i Danila Vučića kraja biti neće, kaže Ana Brnabić, "porodice bilo koga će biti šikanirane kao porodica predsednika Vučića“.

M.N./FoNet/Informer

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu