Vesti

Ana Brnabić: Na Rio Tinto je stavljena tačka 2

Udovoljili smo svim zahtevima ekoloških organizacija: Ana Brnabić

Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug

20. 1. 2022. / 18.33

Ana Brnabić: Na Rio Tinto je stavljena tačka

Ukinut je Prostorni plan za projekat "Jadar". Savo Manojlović je „nepismen“ i „lažov“

Piše: A. I
Premijerka Ana Brnabić je u četvrtak predveče saopštila da je njena Vlada na zahtev ekoloških organizacija ukinula Prostorni plan za projekat "Jadar“, pa su samim tim stavljeni van snage svi pravni akti koji imaju veze sa kompanijom Rio Tinto.

Rekla je da su ukinuli i radnu grupu za projekat Jadar.

"Ispunili smo sve zahteve i stavili tačku na Rio Tinto“, rekla je Brnabić i ponovila da je ta stvar "gotova“. U rukama je držala debeli dosije navodno svega što ima veze sa Rio Tintom i rekla da će ga dati (Aleksandru Jovanoviću) Ćuti koji je to tražio.

Savo Manojlović je delovao razumno, ali se ispostavilo da to nije, govorila je dalje Brnabić. Umesto da čeka zakonski rok od 15 dana da Skupština odgovori na zahtev o narodnoj inicijativi, on je već posle tri dana govorio o "administrativnoj opstrukciji“.

Rekla je da je Savo Manojlović "nepismen“ i "lažov“. Navodno je tražio da Vučić verifikuje narodnu inicijativu, a predsednik države nema veze sa tim.

Brnabić je rekla i da je Manojlović predao aljkavu dokumentaciju, a da mu je ljubazno rečeno da je uskladi sa zakonom i da će mu skupštinska tela u tome pomoći.

Manojlović je u ime pokreta Kreni-promeni u četvrtak u 19 časova zakazao protest ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Pričala je i o "licemerju stranaca" koji finansiraju proteste i spominjala Đilasa i Zelenovića kao ljude koji su se bili okoristili Rio Tintom.

Brnabić je rekla da je sve ovo Vlada učinila jer je "čula narod" i shvatila njegovu zabrinutost za životnu sredinu.

Završila je sa uobičajnim "Đilas lopov" i "napadima na porodicu Aleksandra Vučića", kao i zaverama protiv predsednika SNS-a. I Rio Tinto je ukint da bi se rasteretio Vučić jer njega svi napadaju.

Ovaj korak Vlade može sa razumeti tako, da pitanje Rio Tinta treba da se skine sa dnevnog reda pre parlamentarnih, predsedničkih i beogradskih izbora 3. aprila, jer ima veliki potencijal da motiviše ljude da izađu na ulične proteste i glasaju protiv Srpske napredne stranke i Vučića.

A.I.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu