Politika

Aleksić i Ćuta formirali poslanički klub i glavni zadatak im je ujedinjenje opozicije 2

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

15. 9. 2023. / 11.42

Aleksić i Ćuta formirali poslanički klub i glavni zadatak im je ujedinjenje opozicije

Novi poslanički klub zove se "Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije". Aleksić je nedavno napustio Narodnu stranku, a Jovanović stranku Zajedno

U Skupštini Srbije formiran je novi poslanički klub "Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije", saopštio je Ekološki ustanak.

Poslaničku grupu "Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije" čine poslanici Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miloš Parandilović, Slavica Radovanović, Danijela Nestorović, Milinka Nikolić, Đorđe Stanković i Borislav Novaković.

Kako je za portal "Vremena" rekao Aleksandar Jovanović Ćuta, nova poslanička grupa nastala je kao rezultat zajedničkog delovanja, međusobne saradnje i podudarnih stavova o svim ključnim političkim pitanjima.

"Mi smo ostrali bez poslaničkog kluba. Sa Miroslavom Aleksićem od ranije imamo saradnju na terenu, imamo apsolitno podudaranje političkih stavova o ključnim političkim pitanjima, tako da je sasvim prirodno da napravimo jedan novi klub i da svi zajedno krenemo dalje i da smenimo ovaj kriminalni režim."

Jovanović kaže i da se za sada nije razgovaralo na temu eventualnog ujedinjenja u jednu političku organizaciji ili o nekoj budućoj koaliciji.

"Naš glavni zadatak je da radimo na tome da se opozcija ujedini u jednu listi "Srbija protiv nasilja". To je naš glavni zadatak, a o svemu ostalom, o tom potom. O tome nismo razgovarali", ističe Jovanović.

Miroslav Aleksić napustio je početkom avgusta Narodnu stranku i formirao Narodni pokret Srbije, dok je Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, nedavno napusti stranku Zajedno u kojoj je bio kopredsednik zajedno sa Nebojšom Zelenovićem i Biljanom Stojković.

B.G./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu