Obraćanja predsednika

Aleksandar Vučič: Idem u Brisel, ali ništa ne očekujem 2

Foto: Printscreen

20. 11. 2022. / 11.14

Aleksandar Vučič: Idem u Brisel, ali ništa ne očekujem

U pondeljak u 8 sati ujutru u Briselu će početi razgovori između predsednika Srbije i kosovskog premijera Aljbina Kurtija o prevazilaženju krize na Kosovu. Vučić odlazi tamo čisto da Srbiju ne bi optužili za opstrukciju, ali ne očekuje baš ništa

Jedino novo što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kao gost jutarnjeg programa TV Prva pred "D-Day“ – 21. novembar, datum kada bi trebalo da počne kažnjavanje vozača koji nemaju RKS tablice sa 150 evra – je da sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem uz posredovanje Evropske unije počinje u ponedeljak u 8 sati ujutru. To znači, objasnio je Vučić, da on na put mora da krene oko 4-5 sati ujutru.

A onda ništa novo, sve već mnogo puta rečeno.

Rekao je Vučić, dakle, da nije optimista, da ništa ne očekuje od tih razgovora u Briselu, nikakvo rešenje jer je Kosovo "njihovo“, zapadno, dete, koje "ljuljaju 14 godina“, a sada je "tinejdžer koji samo pravi probleme“, jedini krivac za krizu na Kosovu, ali će "oni“ uvek okrivljavati Srbiju, jer je Kosovo "njihovo čedo“.

Pritom je Amerika još i korektna, a "Nemcima i ostalima ne veruje ništa“, a Kurti ne želi Srbe na Kosovu i ima "pakleni“ plan.

Što se famoznog nemačko-francuskog predloga za izlazak iz kosovske krize tiče, ponovio je: "Nisu nam dali šansu“. Nova je metafora koja to opisuje: kao da treba da boksujemo tri runde sa vezanim rukama.

Onda malo o "regionalnom paktu“ protiv Srbije u koji su uključeni i domaći neprijatelji srpskog naroda, i lažne patriote i lažni građanski liberali i Rada Trajković

Pa o "onim bivšima“, "kukavicama“, Jeremiću (Vuku) koji "lupeta svakodnevno“, "idiotima“  koji su bili protiv Beograda na vodi i "idiotima“ koji su protiv mosta preko Dunava u Novom Sadu, onima što protestuju na Šodrošu, o lažnim ekolozima koji "ne gase cigarete“.

Pa o sebi, o tome što mu viču "Vučiću pederu“, o ubistvima njega, Vučića, o nečijoj "radosti“ da mu ubiju dete, o tome da ga je baš briga za medijske i druge "kretene“ koji lupetaju, o "balu homoseksualaca“, autoputevima, naravno, da imamo svega, i struje i grejanja i mesa i šećera, ekonomskoj krizi kojoj smo dorasli, o fudbalu i drugim sportovima, itd, itd, itd.

I da je njega, Vučića, baš briga za te i takve što sve te gluposti pričaju jer on "živi za istoriju“, za ono što će ostaviti za sobom i da se neće dodvoravati nikome.

Što se tiče goruće teme, 21. novembar, krize na Kosovu, "ratu na pomolu“, "malom oružanom sukobu“ koji lebdi u vazduhu, razgovorima u Briselu, Alkesandar Vučić je još kratko rekao: ako budu sprovodili kazne biće "pakao na terenu“. A šta če da radi Srbija? "Biće uz svoj narod“.

Nada se predsednik Srbije, ipak, da do rata neće doći, a da mir zavisi isključivo od pritiska zapadnih sila na Prištinu.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu