Vesti

A od predsednika od srca: 10.000 dinara za lekare 2

Pokloni narodu narodnim parama: Aleksandar Vučić

Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug

17. 1. 2022. / 8.31

A od predsednika od srca: 10.000 dinara za lekare

Nekolicina zdravstvenih radnika Univerzitetsko-kliničkog centra Kragujevac dobila je državnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara uz koju na obaveštenju iz banke piše: „jednokratna pomoć Vučića“

Isplata jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima u iznosu od 10.000 dinara je počela u petak, 14. januara. Tokom vikenda, mnogi od njih dobili su obaveštenja od svojih banaka o prilivu novca na račune.

Jedan deo zdravstvenih radnika Univerzitetsko-kliničkog centra Kragujevac se iznenadio kada je video osnov uplate. Dok pojedinim kolegama stoji da je novac legao na račun kao zarada (što baš i nije precizno), desetak lekara koji su se javili redakciji “Vremena” kao osnov priliva u aplikacijama svojih banaka ugledao je: “JEDNOKRATNA POMOC VUCICA”.

A od predsednika od srca: 10.000 dinara za lekare 3

Podsetimo, jednokratnu pomoć tokom pandemije kovida-19 isplaćuje Ministarstvo finansija i to je i građanima koji koriste usluge mobilnog bankarstva do sada stajalo kao osnov priliva. Svaki put do sada.

Najlogičnije objašnjenje da ovog puta novac dobijaju lično od predsednika Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandra Vučića je da je nekog službenika ili službenicu mrzelo da se bavi time otkud sad ove pare za zdravstvene radnike, kad se zna da to sve nama daje Vučić.

A od predsednika od srca: 10.000 dinara za lekare 4

Ruku na srce, i sam predsednik u medijskim nastupima najavljuje jednokratnu pomoć kao da je daje iz svog džepa. Ovaj osnov priliva možda nije precizno naveden, ali makar je iskreno i od srca.

Nakon pisanja "Vremena“ povodom ove vesti oglasio se Univerzitetski klinički centar Kragujevac. Saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Imajući u vidu problem koji se pojavio pri kreiranju podataka za isplatu jednokratne državne pomoći radnicima u zdravstvu, Univerzitetski klinički centar Kragujevac inicirao je utvrđivanje odgovornosti ovlašćenih lica firme BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS.
Sve uplate zaposlenima u UKC Kragujevac, obavljaju se automatski preko programa za obračun plata i zarada, koji za našu zdravstvenu ustanovu radi firma BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS.
Shodno tome, svi podaci: račun platioca, naziv platioca, iznos, opis uplate i datum valute, kreiraju se u firmi BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS.
U narednom periodu, UKC Kragujevac će preduzeti sve mere u okviru svojih nadležnosti, kako bismo dobili potpunu informaciju, a sve u cilju adekvatnog sankcionisanja odgovornih u firmi BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS, koji su obezvredili svaki trud koji za naše građane čine zdravstveni radnici u crvenim zonama."

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu