Komentar dana

Više od vesti
BROJ |

Zrno soli u Beogradu

Ceo Beograd bio je žrtva 30 nasilnika iz Đilasovog i Jeremićevog Saveza za Srbiju – roditelji s decom, penzioneri, mnogobrojni turisti iz celog sveta… prinuđeni su da trpe teror manjine opsednute mržnjom prema građanima Beograda jer nisu glasali za njih.

Tako su Informer, Alo, Pink… opisali jednosatni performans Saveza za Srbiju na Terazijama gde su poređalli vreće sa solju i blokirali saobraćaj.

Od danas, međutim, svi "roditelji s decom, penzioneri, mnogobrojni turisti iz celog sveta…" biće žrtve zamisli gradske vlasti da od centra Beograda napravi "pešačku zonu" i da istovremeno, u velikom zamahu, rekonstruiše par ulica koje održavaju vezu centra grada sa "ostatkom sveta."

Sasvim je umesna primedba da se takvi drastični potezi preduzimaju u gradovima kojima je metroom obezbeđena veza s centrom grada, ali ovde od metroa postoji samo nekakva maketa, ako je još važeća, i one karte za prevoz koje su u pretprodaji kupili kandidati za odbornike Beograda sa liste Srpske napredne stranke.

Dakle, od danas ćemo videti šta je prava blokada Beograda u izvedbi gradskih čelnika čije ambicije ne računaju s potrebama građana. U saobraćaju ionako vlada haos koji će se od danas samo uvećati, a centar grada biće u blokadi koja će trajati mesecima, a kako ovi naši rade, možda i godinama.

Zvanično je saopšteno: "Zbog nove faze rekonstrukcije Trga republike, Beograđane čekaju brojne izmene u saobraćaju, i za vozače i za putnike u javnom gradskom prevozu. Ukoliko idete ka centru grada, sledeće informacije mogu vam pomoći da isplanirate prvo radno jutro sledeće sedmice.

Od danas do 15. juna za saobraćaj se, u delu ka Trgu republike, zatvaraju Kolarčeva od Palate Albanija, Makedonska od Dečanske, Francuska i Vase Čarapića od Dositejeve.

Trolejbuske linije br. 21, 22 i 29 skraćuju se od perifernih terminusa do Slavije. Linija br. 40 se pojačava; 19, 28 i 41 privremeno se ukidaju. Uvodi se autobuska linija 22A, od privremene okretnice kod Palate "Albanija" do Trga Slavija.

Skraćeno, do Palate Albanija, voziće i autobuske linije 27 i 31.

Autobusi 24, 26, 37 i 44 voziće izmenjeno, ulicom Braće Jugović i Dečanskom. Polazno stajalište ili trasu delimično menjaju i 22 noćne linije, kao i mini-busevi E-2, E-8 i E-9."

Na društvenim mrežama rasplamsala se polemika da li je Goran Vesić, sve i svja u Beogradu, iz Kruševca, nekog sela iz okoline ovog grada, ili je, pak, iz Kraljeva. Sve to treba da posluži kao argument da on ne razume Beograd, ali ja sam ubeđen da mi nismo žrtve njegovog porekla nego da smo žrtve njegove ambicije.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu