Više od vesti
Vox populi: Predložite gradonačelniku 2

Vox populi: Predložite gradonačelniku

Šta smatrate prioritetnim za Beograd? Da li imate neku ideju koja bi dovela do boljeg funkcionisanja Beograda, bilo da je u pitanju saobraćajni, komunalni red ili nešto treće? Preložite gradonačelniku Beograda. Najzanimljivije odgovore objavićemo u sledećem broju «Vremena Beograda»

U prethodnoj 2009. godini Grad Beograd je dobio nekoliko novih škola i više od deset vrtića. Počela je izgradnja mosta za XXI vek preko Ade Ciganlije, a dogovorena je izgradnja mosta koji spaja Zemun i Borču preko Dunava. Održana je Univerzijada, sve je proteklo mnogo bolje nego što smo se nadali. Potpisani su ugovori o proizvodnji i isporuci novih tramvaja, tehnoloških čuda. O svemu tome pisali smo u «Vremenu Beograda» u prošloj godini.

U 2010. godini Beograd nastavlja sa socijalnim izdvajanjima, posebno za najstarije i najmlađe sugrađane. Planira se izgradnja još sedam novih vrtića i završava izgradnja dve nove osnovne škole, u Borči i Kaluđerici. Naselja Zemun i Kaluđerica dobiće u ovoj godini nove domove zdravlja, a u pripremi je izgradnja i domova zdravlja u Surčinu i na Labudovom brdu.

Vox populi: Predložite gradonačelniku 3

Petlja na Carevoj ćupriji biće gotova krajem godine, kao i pilon mosta preko Ade. U toku 2010. počeće izgradnja petlje u Radničkoj ulici bez zatvaranja saobraćaja, koliko god je to moguće, i rekonstrukcija Bulevara vojvode Mišića. Prema inženjerskom rešenju, automobilski saobraćaj prema Banovom brdu i Čukarici kretaće se trokrakim nadvožnjakom-raskrsnicom sa prilaznoim rampom i četiri saobračajne trake.

U 2010. godini Grad Beograd razvijaće i ulagaće u turizam, privredu, a pre svega u poljoprivredu kao privrednu granu koja ima najveći izvozni potencijal.

Šta vi očekujete od gradskih vlasti u 2010. godini? Šta smatrate važnim za Beograd? Da li imate neku ideju koja bi dovela do boljeg funkcionisanja Beograda, bilo da je u pitanju saobraćajni, komunalni red ili nešto treće?

Predložite gradonačelniku Beograda. Najzanimljivije odgovore objavićemo u prvom sledećem broju «Vremena Beograda».

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu