Više od vesti
BROJ |
Valjevo: Mini pič 2

Valjevo: Mini pič

Drugi dan Uskrsa u Valjevu gradu otvoren mini pič, iliti teren za mali fudbal

Valjevo je, u dve reči, i bez te statistike, kao žrtva tranzicije, ali i ’Vake demokratije, definitivno u’vatilo Srpski prosek, što će reći da je postalo obična rupa u ovoj PM. Za ovakvu ocenu – iako Završni dokumenti Koalicije na vlasti vele da Valjevo popravlja svoj rejting – dovoljno je pogledati kako izgleda grad, i Ostalo. I grad i Sve i Ostalo izgledaju Nikako.

No, treba li reći, svi se, i uz pomoć O’zgo, upinju da bude bolje. Drugi dan Uskrsa u Valjevu gradu otvoren mini pič, iliti teren za mali fudbal. Dakle, naselje Peti puk, fudbalski teren FK "Radnički", sat pre podneva, u toku turnir petlića iz više gradova. Eto ti gostiju povisoki, ministarka omladine i sporta, u ešarpu boje lila, sportski sivi komplet, gde treba Ekspertska značka, Snežana Samardžić Marković. Za njom, uz policijsko obezbeđenje, stupi još ti’ Povisoki gostiju, razni’ sa Značku eksperata. Oslobodiše taj mini pič, jedna iz Omladinsko i sportsko ministarstvo, kojoj to pos’o, rasporedi gde ko stane, svi stadoše pred jedan golić sa novom mrežom, nastupi jošte jedna iz Isto ministarstvo, kojoj taki pos’o, i koja imađaše svilen ružu na na svilenu bluzu, mrežaste čarape i po četiri dugmeta na svaki rukav od tu radnu bluzu, pa se na mikrofon reče, Dobar dan i dobrodošli na otvaranje drugog mini pič terena u Srbiji.

Nastavi voditeljka po tom referatu, Mini pič je mesto gde se okupljaju mladi i provode svoje slobodno vreme, projekat je finansiran od strane Ministarstva, Kraljevine Norveške, FSS, cilj izgradnja ovakvih terena u 50 opština… Nastupi DS Gradonačelnik Valjeva, pozdravi povisoke goste, pozdravi DS Državnog sekretarqa Ministarstva finansija, reče da otvaranje terena u skladu sa Vizijom grada Valjeva, u dva reda pred goste postrojiše decu u dresovima sa oznakom Ministarstva, priliku dobi ambasador Norveške g. Blankenborg, pozdravi sve redom, prevodilica sve redom prevede.

Jedna od to Ministarstvo, kojoj to pos’o, ode traži pištaljku, Ministarka predstavnicima dva reda dece svečano dodeli sportsku opremu sa znakom ministarstva, zatraži i loptu, Jedan kome to pos’o i svaka zabrinutost ministarki dodade loptu, ministarka dodeli i loptu, voditeljka svečano objavi, Sada će vam se obratiti ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, pozdravite je velikim aplauzom. Svi je pozdraviše Velikim aplauzom, pred mikrofon, u sportski komplet, frizuru, Ekspert značku i ešarpu boje lila, energično i sa veliki osmeh stupi ministarka lično, veliki aplauzi povisoki’ gostiju, drugi’ kojima to zapalo u pos’o, se nisu stišavali, ali i uprkos tome ministarka ministarski istupi, Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde… na ovaj način pomažemo mlade da sa ulica dođu u sport, gde im je mesto, na ovaj način sprovodimo strategiju ravnomernog regionalnog razvoja, šaljemo mladima poruku, dragi mladi mi mislimo na vas i o vama brinemo…

Ondak bilo dalje po redu i protokolu, na centru tog mini pič terena stadoše deca u dresovima Ministarstva, Ona voditeljka dunu u nabavljenu pištaljku, Ministarka, koja tako mlada, a već savladala te ministarske veštine, energično izvede početni udarac, svi se okupiše na centru, priđoše svi povisoki gosti, priđoše svi koji imadoše Ekspert značku, Jedan krupan iz to Ministarstvo, sa veliku omladina i sport fasciklu pod tu mišku, kome to u opisu posla i druge zabrinutosti, diskretno dade dozvolu za zajedničko slikanje.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu