Azil u Srbiji

Azilanti
Problemi i perspektive 1

Problemi i perspektive

U okviru projekta "Pogled uprt u evropsko pravo: Izbeglice i azilanti", a kao deo programa "Jačanje medijske slobode u Srbiji", koji je finansirala Evropska unija (EU), nedeljnik "Vreme" organizovao je panel diskusiju pod nazivom "Azil u Srbiji – problemi i perspektive".

15. maj 2014,

Piše: M.R
Problemi i perspektive 2

Diskusija se sastojala od dva dela.

Cilj diskusije u prvom delu bio je da se definišu ciljevi koje bi Srbija trebalo da ostvari da bi položaj tražilaca azila i azilanata u Srbiji bio zadovoljavajući. Učesnici prve debate bili su Majkl Devenport, šef delegacije Evropske unije u Srbiji, Vladimir Božović, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Eduardo Arboleda, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji, Vladimir Cucić, Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, i Miloš Janković, zamenik zaštitnika građana Republike Srbije. Moderator panela bio je Zoran Stanojević.

Nakon što je glavni urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković pozdravio prisutne, Majkl Devenport je otvorio konferenciju, pri čemu je zahvalio organizatorima na inicijativi za organizovanje događaja koji se odnosi na tako osetljivu i važnu temu.

Učesnici drugog panela bili se Radoš Đurović iz Centra za pomoć tražiocima azila (CZA), Lena Petrović iz Beogradskog centra za ljudska prava (BGC), Vladimir Petronijević iz Grupe 484, Maša Vukčević i Jelena Dobrić, psihološkinje angažovane na projektima UNHCR-a za pružanje psihološke pomoći tražiocima azila u Srbiji.

Izlaganje Majkla Devenporta.

Izlaganje Vladimira Božovića.

Izlaganje Eduarda Arbolede.

Izlaganje Vladimira Cucića.

Izlaganje Miloša Jankovića.

Izlaganje Radoša Đurića.

Izlaganje Lene Petrović.

Svi brojevi Vremena na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu