Korona virus u Srbiji

Više od vesti
BROJ |
Pozovi Sinišu Malog zbog 100 evra 2

foto: Tanjug

Pozovi Sinišu Malog zbog 100 evra

Prema poslednjem istraživanju Ipsos stratedžik marketinga, 88 odsto ispitanika izražava podršku vladinim merama za pomoć ekonomiji. Među njima je i onih sto evra koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao svakom punoletnom građaninu Srbije, a njega – prema istom istraživanju – 46 odsto ispitanika smatra političarem od najvećeg poverenja.

Međutim, ministar finansija Siniša Mali sada kaže da sto evra ipak neće biti isplaćeno onako kako je obećano i kako je objavljeno u "Službenom glasniku".

"Svima od 1,7 miliona penzionera i svima koji primaju socijalnu pomoć ćemo automatski uplatiti po sto evra. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele sto evra", rekao je ministar finansija na TV Pinku.

Mali je naveo da je to zbog toga što je čuo da mnogi ne žele tu pomoć. "Blic" piše da će se prijava za sto evra slati na portal Uprave za trezor ili dostavljati telefonski. Ona će sadržavati ime i prezime građana, JMBG i broj računa.

Uprkos istraživanju Ipsos stratedžik marketinga, građani su po ko zna koji put svedoci nesklada između obećanja Vučića i njegove vlasti na jednoj i realnosti na drugoj strani. Slučaj sa sto evra zato opominje i izaziva zabrinutost. Naime, postavlja se pitanje da li će aktuelna vlast i pomoć privrednim subjektima tretirati po principu "mož’ da bidne, ne mora da znači"? Ne bi joj bilo prvina.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu