Komentar dana

Više od vesti
BROJ |

Izvini, Vesna

Naša koleginica Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika "Nina", našla se ove nedelje na meti najužasnije moguće pretnje. Neko je na Tviteru napisao da je Vesnu sasvim u redu – ubiti. Da to zaslužuje samim svojim postojanjem. Inteligentni autor ove grozote formulisao je tvit da njegovo značenje zatrpa kao mačka sopstveni izmet.

Ista osoba mi je na kičmi pune četiri godine. Ja sam psihopata i ubica, žena kojoj treba prisloniti cev na čelo, osoba koja piše o seksualnom uznemiravanju iako ga sama, sasvim sigurno, nikad nije doživela. U realnosti, nikad nikog nisam ubila, nemam psihopatske dijagnoze, a žena sam kao i svaka: naravno da sam doživljavala seksualno uznemiravanje. Jednom sam pobegla iz sopstvenog stana, bežeći od majstora za veš-mašinu.

Ali pre svega, ja sam žena koja Vesni Mališić duguje izvinjenje. Draga moja Vesna, izvini što nisam bila upornija u prijavljivanju Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Izvini što sam digla ruke još 2018. kada je moja prijava protiv osobe koja ti želi smrt – odbačena. Izvini što godinama ne reagujem na to što drži moju sliku na svom Tviter profilu. Izvinite i ti i sve druge žene koje su se posle mene našle na udaru ove osobe.

Magda, Radina, Marta, Marinika, Adrijana, Milice, Isidora, Jelena, Dubravka, Jano, Snežana, Olja, Antonela, Ljiljana i sve druge koje učestvujete u javnom životu i prolazite teror ovog čoveka, izvinite i vi.

Ne znam šta sam mogla da uradim pa da sprečim da ijedna žena više prođe kroz ono što prolazim. Ali, negde u dubini duše znam da sam mogla, samo da sam bila jača, smirenija i manje uplašena. Izvinite!

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu