Rezultati pretraživanja

11.

Intervju – Boban Stojanović, politikolog: Dijalog od lego kocaka (Vreme 1535)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Ključ tenzija je što nema političkog razgovora i što se on ne vodi u institucijama, tamo gde mu je i mesto. Poziv za razgovor je morao biti otvoren i mnogo ranije, odnosno onog momenta kada je politika izmeštena iz institucija na ulicu. Mi danas nemamo političku borbu redovnim političkim sredstvima, a to su izbori, parlament, govornica, mediji"
 

12.

Intervju – Nebojša Vladisavljević, autor knjige Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra: Kako smo zaradili Vučića (Vreme 1534)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Cilj ne sme biti samo pad nedemokratske vlasti, već i postavljanje osnove za dugoročnu obnovu demokratskih ustanova. U suprotnom, čak i kada bi se ovaj režim urušio zbog međunarodnog pritiska ili sopstvenih problema, završili bismo kao Ukrajina, na partijskoj pijaci i ostavljeni na milost i nemilost ‘oligarsima’ i njihovim političkim i medijskim najamnicima"
 

13.

Intervju – Sergej Trifunović: Vlast krade otimajući nam život (Vreme 1534)

autor: A. I.

 

"Na moju odluku da odustanem od bojkota najviše su uticali navijači koji su u mojoj ulici pravili bakljadu, bacali topovske udare. Upadali su u stan penzionerke, dali joj paket ulja i brašna i sa njenog prozora bacali baklje na moju terasu. Ukoliko sad ne izađemo na izbore, šta je sledeće što će nam se desiti? Da uđu još i u naše spavaće sobe"
 

14.

Intervju – dr Aleksandar Jovović: Ugalj greje i ubija (Vreme 1533)

autor: Nataša Đokić

 

"Termoenergetski sektor donosi velike prihode državi i u mnogo čemu čuva socijalni mir. I danas, osim što su te termoelektrane u radu, gradimo nove, s obzirom na to da je energent jeftin, a u cenu nismo uračunali tzv. eksterne troškove, od kojih su ključni životna sredina i zdravlje ljudi"
 

15.

Intervju – Prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog: Ishitrenost i zadnje namere (Vreme 1533)

autor: Biljana Vasić

 

"Svaka epidemija nosi sobom i političku dimenziju. Protivepidemijske mere se odnose na sve građane. Ako ih se neki moćnik ne pridržava, ne možete da izbegavate komentar pravdanjem da se ne bavite politikom. Takvim odgovorom ste se upravo uključili u politiku, a izdali ste struku."
 

16.

Intervju – Siniša Kovačević: Vučić je u korenu svega ovog zla (Vreme 1533)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Sada je sa ovih 100 evra potpuno eliminisana potreba da se ide po kućama, da se broje sigurni glasovi, da se nudi pelinkovac i ‘crvena’. I onda neko kaže da hoće na takve izbore. Zar zaista hoćete na izbore na kojima će svi bilbordi, ali bukvalno svi, od Horgoša do Vranja, biti njegovi? Na izbore na kojima će 97 odsto vremena na svim televizijama biti njegovo? Ona tri odsto podeliće trabant opozicija i oni koji pristanu na izbore. To je ono čemu težite? Njihov odgovor na to obično bude: bolje išta nego ništa. Nije tačno, često je bolje ništa od tog ponižavajućeg i bednog išta"
 

17.

Intervju – Nebojša Novaković, predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke: Svi učesnici predstojećih izbora su Vučićevi saučesnici (Vreme 1533)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Neke aspekte ‘organizacije’ prevremenog Glavnog odbora zaduženja je dobilo i ministarstvo koje vodi Branko Ružić. U normalnim okolnostima, ovi ljudi ne bi smeli da imaju ništa sa unutrašnjim pitanjima u Demokratskoj stranci. Ovo ne može biti izraz nečijih dobrih namera"
 

18.

Intervju – Maja Vukadinović, analitičar medija: Imaginarijum je državni projekat (Vreme 1532)

autor: Sonja Ćirić

 

"Televizija Pink je mesto sa koga se predsednik i vladini funkcioneri obraćaju građanima, na toj televiziji se saopštavaju najvažnije državne odluke i u redovnom, a tako je bilo i u vanrednom stanju"
 

19.

Intervju – Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu: Ne postoji država, već samo njen predsednik (Vreme 1532)

autor: Radmilo Marković

 

"Jedno je jasno: MMF i EU su nam nudili 1,2 milijarde evra – a mi odbismo jer imamo velike devizne rezerve i 31 tonu zlata. A onda se zadužismo za skoro milijardu evra preko iznosa koji su nudili EU i MMF – i to po mnogo većoj kamatnoj stopi nego što je nudio MMF. Pa ko se ne bi hvalio po medijima"
 

20.

Intervju – Oliver Tošković, psiholog, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu: Režim izaziva veći stres nego virus (Vreme 1531)

autor: Biljana Vasić

 

"Moj je utisak da je Srpska napredna stranka okupirala zdravstvo preko epidemije. Zamislite da u vreme neke nepogode zamolite neku bogatiju i moćniju državu da vam pomogne, a ona kaže: evo, šaljem svoju vojsku. Strana vojska uđe, pomogne vam sa nepogodom, vi srećni, a ne primećujete da ste istovremeno okupirani"
 

Stranica 2 od 165 (1646 rezultata)      na stranu od 165