Rezultati pretraživanja

11.

Intervju – Mihajlo Pantić, pisac i profesor: Humanističko razdoblje je završeno (Vreme 1503)

autor: Sonja Ćirić

 

"Možete pisati šta god vam padne na pamet, svet je uglavnom ravnodušan. Kad nije takav, onda je zlurad. U stvari, čini mi se da bi pisac i dalje trebalo da bude glas razuma, i u pisanju i u javnom delovanju, ali ne bih mogao da potvrdim da je zaista tako"
 

12.

Intervju – Slobodan Tišma, pisac i konceptualni umetnik: Mi starci smo reakcionarni (Vreme 1503)

autor: Gordana Draganić Nonin

 

"Umetnik mora uvek biti u kontri naspram sredine u kojoj živi, inače ga nema, adio, umetnosti. Naravno, umetnost koja deli takve propozicije nije nikakva preporuka za život"
 

13.

Intervju – Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad: Bojkotom oslobađamo Srbiju (Vreme 1503)

autor: Jovana Gligorijević

 

I kad ne bismo bojkotovali izbore, svojim siledžijskim metodama SNS bi oteo ovo malo preostalih slobodnih lokalnih samouprava. Da se ne zavaravamo: u tom slučaju oni ne bi koristili samo one metode koje smo već videli, nego pomnožene sa sto. U tom kontekstu, ja bih zaista imao strah i za živote svojih kolega i za svoj život
 

14.

Intervju – Danica Popović: Žele da me zastraše zato što sam glasna (Vreme 1503)

autor: Radmilo Marković

 

"To je bila senzacija da predsednik države po imenu i prezimenu navodi studenta koga ja ‘maltretiram na časovima nastave zbog izraženog suprotnog mišljenja’. Tako je rečeno na televiziji, a to suprotno mišljenje je bilo da ja prodajem ispite. Mnogo kasnije, saznala sam iz medija da se taj mladić hvali da je bliski rođak Bratislava Bate Gašića i da ima jako dobre veze sa Vučićem. A da ima jako dobre veze sa Vučićem upravo se već tog dana potvrdilo, pošto ne znam da li predsednik Srbije zna ime još jednog jedinog studenta na ovom fakultetu. Dakle, priča se razvija potpuno nadrealno"
 

15.

Intervju – Tjeri Gitar: Između stripa i ilustracije (VREME 1502)

autor: Saša Rakezić

 

"U mom radu je ilustracija potisnula strip, zato što strip nije dovoljno plaćen ni poštovan. Takođe je bilo od značaja što je ilustracijom moguće ispričati priču u samo jednoj slici, koju posmatrač može da tumači na različite načine"
 

16.

Intervju – Roland Orčik, pisac: O ratu kojeg nema, ali ubija (VREME 1502)

autor: Gordana Draganić Nonin

 

"Činjenica je da su Srbi i Mađari izmešani. Eto, meni je slučaj što sam rođen u dvojezičnoj porodici doneo to da sam oduvek govorio oba jezika. Kako sam već dosta toga preveo, stalno me pitaju da li sam Srbin ili Mađar. Ja uvek odgovaram da sam kao pisac Mađar jer pišem samo na mađarskom jeziku, a kao ličnost sam i jedno i drugo. Jer, pisac je uvek onaj na kom jeziku piše"
 

17.

Intervju – Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca: Oko Vučića se steže obruč (VREME 1502)

autor: Radoslav Ćebić

 

"On ne može da ide na izbore ako na njima nema sve građane uključene u izborni proces. Više ne može da prevari ni strance, tu je sve potpuno jasno. Nema šanse da budu održani izbori a da ne budu pošteni. Siguran sam u to jer smo mi sad na jednoj tako dramatično važnoj tački u kojoj ko zna šta može da se desi. Da li će to biti kad neko ponovo, kao u Toplom Dolu, zacevi planinske reke ili se neko s nekim zakači zbog nepravde na pijaci, ili da dočekamo 4. novembar da vidimo da li je Siniša Mali plagijator ili nije? Sve može da bude iskra koja će da zapali vatru"
 

18.

Intervju – Marija Lukić: Borba za pravdu je preteška (VREME 1502)

autor: J. Gligorijević

 

"Bez solidarnosti nam nema spasa. Svaka promena počinje od nas samih. Ne možemo menjati društvo ako se mi sami ne promenimo. Inače, postaćemo robovi jutki, simonovića, milovanovića... Ili još gore, postaćemo oni"
 

19.

Intervju – Zoran Stojiljković: Mi smo mrtvaci na dopustu (VREME 1502)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Ovde ljudi obično kažu "demokratija se ne maže na hleb". Ovde se radi o stvarnom, poraznom delovanju siromaštva. I to u kulturi koja naročito ne neguje kičmu, dijalog, integritet radnika
 

20.

Intervju – Predrag Finci, filozof, pisac, svedok: Kod kuće sam u svom jeziku (Vreme 1501)

autor: Ivan Milenković

 

"Do rata sam napisao samo četiri knjige, onda 1993. otišao u London, poslije poražavajućih iskustava političke i ratne katastrofe dugo mislio da više neću nikada pisati, da pisanje nema mnogo smisla, desetak godina nisam ništa objavio, ali se toga u meni mnogo nakupilo i iz mene izbilo kao nataložena lava, kao dugo suspregnuta energija. Od tada objavljujem svake godine knjigu, a još ne znam ni kada ću, ni hoću li više stati"
 

Stranica 2 od 157 (1561 rezultata)      na stranu od 157
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net