Rezultati pretraživanja

11.

Intervju – Gordan Matić, direktor FCS: Nije svako stvaralaštvo umetnost (Vreme 1548)

autor: Sonja Ćirić

 

"Trenutna događanja povodom Košara ne pomažu da se energija i kreativnost usmere na što bolji proizvod, a slika koja je do sada otišla o ovom projektu nije dobra"
 

12.

Intervju – Zoran Drakulić, biznismen, predsednik Kluba »Privrednik«: Veliki srpski privrednici ne osećaju se dobrodošlim u Srbiji (Vreme 1548)

autor: Vukašin Obradović

 

"Obim mera koji će nam trebati 2021. niko ne može u ovom trenutku da definiše, jer je nepoznanica dužina krize izazvane pandemijom. Mišljenja sam da će 2021. godina biti godina velikih iskušenja, s obzirom da ćemo se suočiti sa dobrim delom nezaposlenih radnika, nagomilanim obavezama po dospelim kreditima i odloženim poreskim obavezama"
 

13.

Intervju – Vedrana Klepica, dramaturškinja: Pozorište nije i nikad neće biti u krizi (Vreme 1547)

autor: Nataša Gvozdenović

 

"Djeca iz radničke klase su pravi pankeri. Inherentno je u njih upisan dar lijenosti, koji je prva linija obrane protiv kapitalističkog pakla. I eto me, dramaturginja. Inercijom do uspjeha"
 

14.

Intervju – Jelica Kurjak, bivša ambasadorka Srbije u Rusiji: Putin neće dati Belorusiju (Vreme 1547)

autor: Vukašin Obradović

 

Vladimir Putin je Emanuelu Makronu rekao da se Zapad ne meša u unutrašnje stvari Belorusije. Kada je trećeg dana protesta u Belorusiji Aleksandar Lukašenko tražio pomoć od Putina, rečeno mu je da je Rusija spremna da štiti belorusku zapadnu granicu od NATO-a. Time je jasno rečeno šta je šta, i šta je čije, da je Belorusija "unutrašnje dvorište" Rusije
 

15.

Intervju – Darko Reba, arhitekta i urbanista: Šta će naši potomci misliti o nama (Vreme 1547)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Pogledajte spomenike u Rimu, gradu prebogate istorije i tradicije – niti jedan nema 23 metra, ni približno. Najveći vajari i umetnici znaju da spomenici treba da budu što bliži ljudima, da ga oni mogu sagledati, osetiti, da mogu ostvariti komunikaciju sa njima i osetiti karakter"
 

16.

Bitef intervju – Ivan Medenica: Kako preživeti distancu (Vreme 1546)

autor: Nataša Gvozdenović

 

"Ono do čega je nama u timu bilo veoma stalo jeste da se ipak uloži napor da se i ove godine Bitef desi. To nam je važno iz više razloga: zbog kontinuiteta festivala koji nije prekidan u svojoj istoriji dužoj od pola veka, zato da bismo pokazali, a misija Bitefa je da budemo prvi, da budemo ledolomci, kako je moguće pozorište u ovim uslovima. Volim da kažem da pokazujemo da je pozorište moguće u ovim uslovima ne samo kao umetnička praksa nego kao društvena praksa"
 

17.

Intervju – Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija: Održivo poslovanje i solidarnost – mera vrednosti poslovnog uspeha (Vreme 1546)

autor: R.V.

 

Coca-Cola HBC Srbija objavila je Izveštaj o održivom poslovanju za 2019. godinu i na taj način upoznala javnost sa nizom inicijativa sprovedenih u tom periodu. Za ovu kompaniju, prethodnu godinu obeležile su sjajne poslovne odluke i odlični rezultati u domenu ulaganja u zajednicu, angažovanja zaposlenih, zaštite životne sredine i dostignuća na tržištu
 

18.

Mini intervju – prof. Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu: Miris autoritarnosti na Zapadnom Balkanu (Vreme 1546)

autor: V.O.

19.

Mini intervju – Predrag Vujović, nekadašnji direktor JAT-a: Naivno i pogrešno (Vreme 1546)

autor: r. marković

 

Slanje pisma u kome se traži otpis dugova nanose štetu Er Srbiji jer će ostali poverioci početi da traže pare kada vide da je kompanija nesolventna. Takvo pismo može da izazove paniku koja će iovako teško situaciju još više otežati
 

20.

Intervju – Bora Ćosić, pisac: Nema više »druge Srbije« (Vreme 1545)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Teško je utvrditi koja je ‘ideologija’ kriva za ovo ili ono. Kada se neko pita kome bi se morao podneti račun za krivi način po kome se danas živi, najpre bi ga trebalo ispostaviti sebi samima. Malo je koja vlast, i ona najnesimpatičnija, došla na vrh bez beslovesne podrške tih istih ljudi što se naknadno pitaju u čemu su se to našli"
 

Stranica 2 od 168 (1680 rezultata)      na stranu od 168