Rezultati pretraživanja

11.

Intervju – Goran Tomka, profesor kulture i turizma: Prevozno sredstvo imaginarnih turista (Vreme 1475)

autor: Radoslav Ćebić

 

"Beogradska gondola ni na koji način nije izvanredna. Niti je najduža, niti najviša, niti sa najvećim rasponom stubova, ona sama po sebi teško da može da bude atrakcija. Pritom, ima gondola koje nude zaista jedinstven pogled na grad, koji ne možete sa bilo koje druge tačke da dobijete. Ova gondola ide paralelno sa Brankovim mostom"
 

12.

Intervju – Branka Prpa: Od ljudske krvi ruke se ne mogu oprati (Vreme 1475)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Zašto Vučić nije demisionirao kada je Slavko ubijen? Zašto nije podneo ostavku kao ministar informisanja, ostavka je moralni čin. Zašto nije rekao: pošto se ovde dešava nešto s čim ja nisam upoznat, ja neću da zbog toga snosim odgovornost, i demisionirao. Ali ne, posle svega toga, taj zakon o javnom informisanju i dalje je bio u funkciji sve do pada Miloševića. I sad kaže – šta? Da ne zna ništa? Pa, neće biti"
 

13.

Intervju – Roberto Čuli: Večiti stranac (Vreme 1474)

autor: Andrej Ivanji

 

"Evropa više nije Evropa Kanta, Voltera ili Rusoa, to je Evropa Orbana i Salvinija i ja sa njom ne mogu da se identifikujem"
 

14.

Intervju – Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke: Ne bih uzimao ozbiljno Vučićeva zaklinjanja (Vreme 1474)

autor: Radmilo Marković

 

"Ukoliko do 13. aprila ne dođe do ispunjavanja zahteva protesta, naš odgovor mora biti radikalizacija. Tu ne mislim na izazivanje fizičkih incidenata, već na inteligentno osmišljene forme mirne građanske neposlušnosti. Sistem je i ovako na ivici pucanja, a tada će postati više nego očigledno da je jedini način da se izbegne kolaps uspostavljanje suštinskog dijaloga vlasti i opozicije. Kada kažem dijalog, to nipošto ne znači da treba odustati od zahteva koje su građani postavili, već da treba biti racionalan i razumeti da do njihovog ispunjenja teško može doći u samo jednom koraku"
 

15.

Intervju – Srđan Gojković Gile, frontmen Električnog orgazma: Rokenrol uprkos svemu (Vreme 1473)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

Pesma Igra rokenrol cela Jugoslavija govori o tome kako konačno možemo da sviramo rokenrol po celom prostoru te države, što ranije nikad nije bio slučaj. Nije bilo nikakvog patriotizma vezanog za tu pesmu, niti smo mi predosećali šta se sprema i da će doći do raspada države. Ta pesma je dakle bila komentar na taj naš novi status pravih "rok zvezda", što smo uvek priželjkivali. Doduše, nismo ni slutili da će nas ta nova situacija istovremeno dovesti u najveću krizu u postojanju benda
 

16.

Intervju – Audrius Stonis, baltički reditelj: Crno-belo puno boja (Vreme 1473)

autor: Zoran Janković

 

"Pod pritiskom se rađaju najzanimljivije stvari. Mislim da najveću pretnju stvaralaštvu predstavljaju ona stanja kada počnemo da se osećamo zadovoljni samim sobom"
 

17.

Intervju – Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad: Silovanje normalnosti u centru Beograda (Vreme 1473)

autor: I. M. H.

 

Ukoliko gradski režim pod hitno ne odustane od ovih projekata, blokiraćemo ne samo radove, već ćemo blokirati i kancelarije koje zloupotrebljava večiti zamenik Vesić Goran
 

18.

Intervju – Dušan Petričić, karikaturista: Nervoza uzurpatora je dobar znak (Vreme 1473)

autor: Radoslav Ćebić

 

"Iako su formalno počeli kao reakcija na povređivanje jednog političara, protesti su nedvosmisleno pokazali da je ljudima, građanima, došlo do guše. U toj odluci da prljava voda ne dođe i do nosa ima, pre svega, bunta protiv ove divljačke, bahate i arogantne vlasti, ali i ozbiljne razočaranosti stanjem na opozicionoj sceni. Da, bilo je malo javnih ličnosti koji su od početka pružili otvorenu podršku protestima, ali sam uveren da lični primeri uvek imaju presudnu ulogu"
 

19.

Intervju – Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu: Ekonomija partijskih vojnika (Vreme 1473)

autor: Radmilo Marković

 

"Loš kadar je neposredni uzrok, a iza toga postoji suštinski problem – zašto taj kadar opstaje, iako se već drugi put ponavlja pad proizvodnje. To može da se objasni prirodom aktuelne vlasti: partijski interesi su iznad društvenih i državnih. U takvim okolnostima mnogo je važnije za poziciju nekog rukovodioca da bude lojalan stranci i predsedniku nego što su važne njegove sposobnosti, stručnost, poštenje i posvećenost"
 

20.

Intervju – Dijego de Silva, pisac: Ljubav je blesavo iskustvo (Vreme 1472)

autor: Jelena Jorgačević

 

"Kada je reč o starijim ljudima koji odlučuju da se razvedu, najčešće su u pitanju ljudi željni slobode. Ostari i pomisli: ‘Ono što mi je preostalo, živeću bez tebe.’ I to je odličan razlog!"
 

Stranica 2 od 148 (1475 rezultata)      na stranu od 148
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net