Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke i Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji: Pomoć privredi je potrebna odmah (Vreme 1527)

autor: Andrej Ivanji

 

Pandemija u mnogim zemljama još uvek nije dostigla vrhunac, a globalna privreda je već upala u duboku krizu. Srpskoj privredi je pomoć potrebna odmah, svako odugovlačenje bi za mnoga preduzeća moglo da bude pogubno
 

2.

Intervju – Goran Trajkoski, muzički umetnik (Mizar, Anastasia...): Ne dam dušu na hemijsko čišćenje (Vreme 1527)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

"Sad svi mi građani sveta možemo da se gledamo i dopisujemo na socijalnim mrežama, i da uživo strimujemo svoj jadni privatni reality show, pa da se svako čudi, zloraduje, saoseća, plače, plaši, histeriše, zapomaže i pomaže, teši i šta još ne, svako shodno svojim kvalifikacijama, sposobnostima, potrebama i osećajima. Ovo je izazov koji dosad još nismo okusili. Iako mi se ne sviđa, prihvatam izazov"
 

3.

Intervju – Bojan Pajtić: Vanredno stanje je Vučićevo prirodno stanje (Vreme 1527)

autor: Nedim Sejdinović

 

U Srbiji, nakon više desetina gafova i lažnih informacija koje su plasirali ljudi koji vode zemlju, paniku ne proizvodi virus, već svest da državu vode lažovi i hohštapleri kojima je važnije da se ne izgubi jedan glas nego da se izgubi jedan život
 

4.

Intervju – Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar: Ništa omekšivač, samo centrifuga (Vreme 1526)

autor: Sonja Ćirić

 

Predsednikove dnevne solilokvijume preskočiti, jer dosežu zenit svoje ogavnosti, samo čuti koje su mere i pridržavati se. Sve ono ostalo u njegovom nastupu obiluje ljigom i sluzi više nego svetski samit puževa golaća, ako tako nešto postoji
 

5.

Intervju – Dr Srđa Janković, imunolog: Pouzdana informacija umnogome je i lek i prevencija (Vreme 1526)

autor: Slobodan Bubnjević

 

"Javno žigosanje obolelih i zaraženih osoba ne može imati nikakvog mesta u civilizovanom društvu i to je sasvim jasno. Sa druge strane, glasno pozivanje na ljudska prava kao pokriće za nesprovođenje preventivnih mera ili izazivanje opšte opasnosti takođe se ne može razumno prihvatiti. Bitno je da budemo naoružani velikim strpljenjem i spremni na različite moguće scenarije. Ova bitka se neće završiti brzo, niti ćemo se nakon nje tek tako vratiti na staro"
 

6.

Intervju – Dr Mikloš Biro, psiholog: Korona i ogoljena propaganda (Vreme 1525)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Kad me već pitate da li ima razloga za paniku, onda ja vidim jedan. To je status i kapacitet našeg zdravstvenog sistema. Naš zdravstveni sistem je urušavan godinama, a dotučen poslednjih nekoliko godina odlaskom lekara i medicinskih sestara na rad u inostranstvo. Bedne plate zdravstvenih radnika i nipodaštavanje njihove stručnosti i društvene važnosti, dovele su čitav sistem na ivicu opstanka. To ne zna samo onaj ko je imao sreću da ne mora da ide kod lekara"
 

7.

Intervju – Vladimir Kostić, predsednik SANU: Kovid 19 i strah od autoritarizma (Vreme 1525)

autor: Jelena Jorgačević

 

Da li silnike, s vremena na vreme, treba podsećati da čovečanstvo, uprkos svemu, postoji i da je, kao u sadašnjem trenutku, saradnja imperativ? Ili je Hajner Miler dobro naslutio kada je zapisao: "Sledeći vek sastojaće se od opreza i povlačenja u male celine, u mikrostrukture, i u povlačenju iz velikih projekata, iz makrostruktura". Bojim se da tome pogoduje, govorim o posledici, kada sve ovo prođe, uvođenje vanrednih mera ili vanrednih situacija u svetu i kod nas, zbog zlokobnog utiska sigurnosti – verujem da društvo koje ih je uvelo treba pažljivo da analizira sve podatke i da ih u trenutku koji to dozvoljava ukine, da se ne bi jedna, iskreno verujem, racionalna i neophodna odluka pretvorila u neželjeni produženi efekat pandemije
 

8.

Intervju – Tadija Janičić, slikar: I andergraund je izduvao (Vreme 1525)

autor: Nataša Gvozdenović

 

"Da ovdje ukinete mnoge institucije koje se bave vizuelnom umjetnošću, nikakve štete ne bi bilo. Niti bi se to odrazilo na scenu, jer scena gotovo ne postoji"
 

9.

Intervju – Miljenko Jergović, pisac: Pisao sam o onome što mi stvara tjeskobu (Vreme 1524)

autor: Gordana Nonin

 

"Na kraju krajeva, mi i nismo istjerani iz nekog prostora, naši gradovi nisu zemljopisne činjenice; mi smo istjerani iz svoga vremena, naši su gradovi ostali u nekoj nedohvatljivoj prošlosti. Do te prošlosti se, kao i svake druge, stiže vremeplovima. A šta su to vremeplovi i kako izgledaju, to neka odgovori svatko za sebe"
 

10.

Intervju – Miroslav Aleksić: Slučaj »Jovanjica« u vanrednom stanju (Vreme 1524)

autor: Slobodan Georgijev

 

"Na ročištu kojem nisu prisustvovali novinari i javnost, navodno zbog nedostatka stolica u sudnici, predočio sam sudu sve kontakte između Andreja Vučića, pokrajinskih funkcionera SNS-a i vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije. Tražio sam da kao svedoci budu saslušani svi policijski službenici koji su učestvovali u hapšenju Koluvije, kao i pokrajinski funkcioneri koji su u stranačkoj hijerarhiji SNS-a direktno podređeni Andreju Vučiću i postupaju po njegovim nalozima, a pružali su logistiku i podršku poljoprivrednom dobru ‘Jovanjica’"
 

Stranica 1 od 162 (1619 rezultata)    na stranu od 162
 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net