Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Tjeri Gitar: Između stripa i ilustracije (VREME 1502)

autor: Saša Rakezić

 

"U mom radu je ilustracija potisnula strip, zato što strip nije dovoljno plaćen ni poštovan. Takođe je bilo od značaja što je ilustracijom moguće ispričati priču u samo jednoj slici, koju posmatrač može da tumači na različite načine"
 

2.

Intervju – Roland Orčik, pisac: O ratu kojeg nema, ali ubija (VREME 1502)

autor: Gordana Draganić Nonin

 

"Činjenica je da su Srbi i Mađari izmešani. Eto, meni je slučaj što sam rođen u dvojezičnoj porodici doneo to da sam oduvek govorio oba jezika. Kako sam već dosta toga preveo, stalno me pitaju da li sam Srbin ili Mađar. Ja uvek odgovaram da sam kao pisac Mađar jer pišem samo na mađarskom jeziku, a kao ličnost sam i jedno i drugo. Jer, pisac je uvek onaj na kom jeziku piše"
 

3.

Intervju – Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca: Oko Vučića se steže obruč (VREME 1502)

autor: Radoslav Ćebić

 

"On ne može da ide na izbore ako na njima nema sve građane uključene u izborni proces. Više ne može da prevari ni strance, tu je sve potpuno jasno. Nema šanse da budu održani izbori a da ne budu pošteni. Siguran sam u to jer smo mi sad na jednoj tako dramatično važnoj tački u kojoj ko zna šta može da se desi. Da li će to biti kad neko ponovo, kao u Toplom Dolu, zacevi planinske reke ili se neko s nekim zakači zbog nepravde na pijaci, ili da dočekamo 4. novembar da vidimo da li je Siniša Mali plagijator ili nije? Sve može da bude iskra koja će da zapali vatru"
 

4.

Intervju – Marija Lukić: Borba za pravdu je preteška (VREME 1502)

autor: J. Gligorijević

 

"Bez solidarnosti nam nema spasa. Svaka promena počinje od nas samih. Ne možemo menjati društvo ako se mi sami ne promenimo. Inače, postaćemo robovi jutki, simonovića, milovanovića... Ili još gore, postaćemo oni"
 

5.

Intervju – Zoran Stojiljković: Mi smo mrtvaci na dopustu (VREME 1502)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Ovde ljudi obično kažu "demokratija se ne maže na hleb". Ovde se radi o stvarnom, poraznom delovanju siromaštva. I to u kulturi koja naročito ne neguje kičmu, dijalog, integritet radnika
 

6.

Intervju – Predrag Finci, filozof, pisac, svedok: Kod kuće sam u svom jeziku (Vreme 1501)

autor: Ivan Milenković

 

"Do rata sam napisao samo četiri knjige, onda 1993. otišao u London, poslije poražavajućih iskustava političke i ratne katastrofe dugo mislio da više neću nikada pisati, da pisanje nema mnogo smisla, desetak godina nisam ništa objavio, ali se toga u meni mnogo nakupilo i iz mene izbilo kao nataložena lava, kao dugo suspregnuta energija. Od tada objavljujem svake godine knjigu, a još ne znam ni kada ću, ni hoću li više stati"
 

7.

Intervju – Dobrosav Bob Živković: Gadne zverke sa dobrom idejom (Vreme 1501)

autor: Nikola Dragomirović

 

"Ja sam iskren crtač. Radim za sebe; ako je smešna knjiga, crtam dok se ja ne nasmejem, ako je horor, ne stajem dok meni nije odvratno i strašno. Kad radim, pokušavam da se igram i da odgovorim. To je izazov"
 

8.

Intervju – Nikos Statopulos, BC PARTNERS: Verujem da će naše investicije ubrzati i razvoj Srbije (Vreme 1501)

autor:  

 

"Upoznati smo sa raznim optužbama koje nam izgledaju poprilično čudno. Izvršili smo detaljnu analizu celokupnog poslovanja SBB-a pre kupovine Junajted grupe i u potpunosti smo uvereni da SBB propisno vodi svoje poslovanje. Štaviše, N1 i Nova S nude necenzurisane i objektivne vesti, koje kreira talentovani tim kvalitetnih novinara sa međunarodnim iskustvom"
 

9.

Intervju – Bojan Slačala, Artan Lili: Samo treba preći crtu (VREME 1500)

autor: Jovana Georgievski

 

"Kao što Rambo Amadeus kaže u jednoj pesmi – ‘na ovim prostorima na svako 200 metara nalijećeš na carinu’. Mi koji radimo u kulturi znamo to još i bolje od onih koji rade u drugim sferama. To je jedan isti kulturni prostor, ali dok se on ne urazumi i ne ujedini, dotle će nam svima biti teže"
 

10.

Intervju – Branko Dimitrijević, istoričar umetnosti: Umetnica, magarci i hodočasnici (VREME 1500)

autor: Aleksandra Ćuk

 

"Za kolege iz moje generacije i mlađih generacija s kojima sam u kontaktu rad Marine Abramović danas predstavlja primer komodifikacije i spektakularizacije umetnosti performansa. Veliko poštovanje i dalje postoji prema njenoj istorijskoj ulozi, ali s druge strane, kao da i ona sama radi na štetu svog sopstvenog renomea"
 

Stranica 1 od 155 (1547 rezultata)    na stranu od 155
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net