Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Laslo Vegel, književnik: Građanski sloj je siroče ovog društva (Vreme 1494)

autor: Nedim Sejdinović

 

"Ako je otišlo samo 500-600 hiljada, kako govore istraživanja, to je ogroman broj, a verovatno je da se radi o mnogo masovnijem iseljenju. Otišla je baza građanske pobune i građanske opozicije. Svi se osećaju kao da su u vakuumu. Treba tome dodati još nešto: intelektualci su većinom narcisoidni. Ako dobiju šamar, onda će se odupreti, ako ih pomiluju, oni postanu pitomi. Milošević je ljude prosto terao u opoziciju, a ova vlast će vas pomilovati, naravno ako primeti da ste, da tako kažem, koketna devojka"
 

2.

Intervju – Enver Kazaz: Jezički nomadizam i etika prijateljstva (Vreme 1493)

autor: Ivan Milenković

 

"Preko granica nacionalističke mržnje nikla je književnost koja se sjeća svoje tradicijske multietničnosti i prezire granice koje je nametnuo nacionalizam"
 

3.

Intervju – Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske partije: Vučić stvara državu Velikog brata (Vreme 1492)

autor: Zora Drčelić

 

"Vučić se po dolasku na vlast sam hvalio da zna šta ko govori o njemu i mislio je da time ucenjuje ljude oko sebe, da im preti time. Svako od članova vlade zna da ga Vučić sluša, da prisluškuje svaki razgovor i da preti time, svako od srpskih tajkuna zna da ih Vučić prisluškuje. Zato ljudi ćute, šapuću po kafanama. Jer je pretnja, pored prisluškivanja, drugi element njegove vlasti. Treći je direktno nasilje, četvrti je pljačka a peti kontrola medija. I to je današnja vlast"
 

4.

Intervju – Ana Marija Rossi: Nije bunt na ulici isto što i bunt u spavaćoj sobi (Vreme 1492)

autor: Zoran Janković

 

"Ajvar ni po jednom kriterijumu nije kinematografski pametan potez. On je melodrama, underdog u filmskom univerzumu. I kao takvog sam imala želju da ga uradimo čisto i pošteno, za svoju dušu, i da se nadamo da će sam da nađe svoj put. I ako ga mi volimo, da će ga i drugi voleti"
 

5.

Intervju – Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije: Nismo mirili jedne s drugima (Vreme 1492)

autor: Jovana Gligorijević

 

"Što duže dijaloga ne bude bilo, to će gore posledice biti. Govorim o mogućnosti za pojačano nasilje i neka druga stanja koja smo gledali devedesetih, a ne bismo želeli da se ponove. Ne želimo ni da bilo ko u Evropskoj uniji postavi pitanje da li će u Srbiji biti nasilja, ali mnogo je važnije da niko od građana ne postavi to isto pitanje 2019. ili 2020. godine. Treba da obeležimo i 20 godina od Petog oktobra, i zaista bi bilo dobro da to uradimo na dostojan način"
 

6.

Intervju – Entoni Skaramuči: Amerika je spremna za nestranačkog predsednika (Vreme 1491)

autor: Ksenija Pavlović Mekatir, "The Pavlovic Today"

 

"Morate znati da su vodeće pozicije važne i da Tramp kontroliše funkcionere. Republikanci ga podržavaju zato što im se dopada jaka ekonomija. Međutim, ne dopadaju im se neprijateljska retorika, bezobrazluk, mislim da to ima uticaja. To vulgarizuje društvo, to nije poželjno. Šta god mislili o predsedniku Obami, on je prilično sofisticiran tip"
 

7.

Intervju – Boban Stojanović, politikolog: Vučić više nije u istoj poziciji kao pre šest godina (Vreme 1491)

autor: Radmilo Marković

 

"Šta je vama kao partiji bitnije – to da možete da platite prostorije, ili su vam važniji građani i eventualna smena Vučića kroz 2-3 ili 5 godina? Meni deluje – ako izađu na izbore, ovde se neće ništa promeniti u narednih 10-15 godina i da pristaju na okolnosti u kojima nemaju šanse da pobede na izborima. Ako im sada date legitimitet, do 2022. i predsedničkih izbora teško može nešto da se promeni, onda bi sve opet moralo ispočetka, samo se pomera ciklus za još četiri godine"
 

8.

Intervju – Aleksandar Ilić, umetnički direktor Belefa: Profesija koja ne postoji (Vreme 1490)

autor: Sonja Ćirić

 

"Umetnička igra se doživljava kao usputni projekat. Razlog ovako lošoj situaciji u srpskom baletu je nemanje strategije, nema planiranja. To je naš najveći minus"
 

9.

Intervju – Vladimir Vučković, Fiskalni savet: Još uvek smo nerazvijena zemlja (Vreme 1490)

autor: Radmilo Marković

 

"Već sada rast od 3,5 odsto za 2019. deluje previše ambiciozno. Mi sada mislimo da će rast biti oko tri odsto. Ali, ne želim da opet upadnemo u zamku kao svake godine, pa, ako bude rast 3,5 odsto, neko je pobedio i ekonomska politika je uspešna. Ni rast od 3,5 odsto nije dovoljno dobar – okolne zemlje brže rastu"
 

10.

Intervju – Endrju Pejdž, šef Odeljenja za Zapadni Balkan u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova: Borba protiv plime dezinformacija (Vreme 1490)

autor: S. Ristić

 

Endrju Pejdž, šef Odeljenja za Zapadni Balkan u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova, moderirao je Panel o Zapadnom Balkanu kojim je otvorena prva "Globalna konferencija o medijskim slobodama"
 

Stranica 1 od 152 (1513 rezultata)    na stranu od 152
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net