Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske: Prilagođavanje publici (Vreme 1471)

autor: Nataša Gvozdenović

 

"Interakcija između umetnosti i ljudi, odnosno između prošlosti i sadašnjosti jeste nova praksa i nešto što se trenutno radi svuda u svetu"
 

2.

Intervju – Dijana Milošević, umetnička direktorka DAH teatra: Izuzetno važna taktika (Vreme 1471)

autor: Sonja Ćirić

 

"Saradnja sa Ministarstvom se menjala u zavisnosti od vlade i trenutnog ministra, pa smo u nekim periodima imali odličnu saradnju a u nekim gotovo nikakvu. I to je taj glavni problem. Ne sme svaki put da se počinje skroz iz početka"
 

3.

Intervju – Zoran Kesić: Lepo je videti zabrinutu vlast (Vreme 1471)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Želim da čujem na primer šta imaju da kažu legende – Zdravko Šotra i Želimir Žilnik. Ali ne želim da znam šta ima da kaže Krle iz Idola. Ne zanima me šta ima da kaže Vučićević, zašto bi me zanimalo? U njima vidim one koji će iste takve gadosti pisati i za sledećeg gazdu, meni je to odvratno. Zovem samo ljude od integriteta, a ne one koji će ko god da je na vlasti pljunuti opoziciju, jer im je to posao. Naprosto, ne poštujemo takve ljude, mislimo da ne govore istinu nego govore namenski, plaćeno namenski, po zadatku. Takva im profesija"
 

4.

Intervju – Predrag Ličina, reditelj i scenarista: Prilično ozbiljan film (Vreme 1470)

autor: Zoran Janković

 

"Mislim da je odnos ne samo Srba i Hrvata nego i ostalih naroda u Regionistanu toliko bizaran, apsurdan i smiješan da se ne može bolje prikazati nego kroz zombi-komediju ili kroz naučnofantastični mjuzikl"
 

5.

Intervju – Sergej Polunjin, baletski umetnik, koreograf, glumac: Ono što vidite u meni ste vi (Vreme 1470)

autor: Sonja Ćirić

 

"Otkriću vam jednu tajnu: niko ne može da uništi moju karijeru! Da li kamen može da uništi vodu? Voda će uvek naći svoj put da prodre. E, tako je i sa mnom"
 

6.

Intervju – Kim Longinoto, dokumentaristkinja: Žene koje iskaču iz gomile (Vreme 1470)

autor: Marina Richter

 

"Postoji hijerarhija ljudi u kojoj su žene na samom dnu. Treba izazivati taj rigidni sistem, a to je ono što je većina žena o kojima sam snimala filmove uradila"
 

7.

Intervju – Marija Ratković: Slučaj žene M (Vreme 1470)

autor: Jelena Jorgačević

 

"Suočena sa zidom, imala sam opcije – ili odlazim i menjam državljanstvo, ili menjam ovo društvo. Izabrala sam ovo drugo. Radim ono što bi trebalo da radi naša premijerka, a ona ima mnogo više moći za promenu društva. Nezavisno od onoga što ja želim, borim se za izbor za druge ljude"
 

8.

Intervju – Agnješka Holand, rediteljka: Genocid kao državna tajna (Vreme 1469)

autor: Marina Richter

 

"Ugledni zapadni intelektualci i umetnici oduvek su osećali bliskost sa komunizmom. Džordž Orvel kaže u mome filmu: ‘Potrebna nam je nada. Možda prave greške, ali je to vrsta projekta koja je, s obzirom na okolnosti, verovatno najbolja’"
 

9.

Intervju – Darko Rundek, pesnik i muzičar: Hiljade živih vrsta izumire, a mi blejimo u ekrane  (Vreme 1469)

autor: Zorica Kojić

 

"Što se mene tiče, radim što mogu. Pokušavam u tom biti pošten. Iznositi na vidjelo nešto što mi se čini najtočnije iz moje perspektive. Ako to ljudima znači, nitko sretniji od mene"
 

10.

Intervju – Snežana Bogdanović, glumica: Ja sam svoj protest počela još kad sam otišla (Vreme 1469)

autor: Sonja Ćirić

 

"Ako vlast drži sve medije pa se sad raspišu izbori i svi opet glasaju za isto zato što tako piše u medijima, onda nije bitno da se raspišu novi izbori nego je bitno da se dobije sloboda medija, kako bi svi mogli da dobiju pravu informaciju, i kako bi mogli da formiraju pravi odnos prema onome što im se nudi na izborima"
 

Stranica 1 od 146 (1454 rezultata)    na stranu od 146
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net