Rezultati pretraživanja

11.

Kampanja »16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama«: Saslušajte i moju priču (Vreme 1456)

autor: Biljana Vasić

 

"Nasilje nad ženama ne bira ni vreme, ni adresu, ni društveni status", kaže Milana Rikanović, direktorka UN Woman u Srbiji. "Živimo u svetu preplavljenom informacijama, ali, nažalost, kada govorimo o nasilju prema ženama, nemamo precizne informacije o njegovoj rasprostranjenosti"
 

12.

Intervju – Edita Tahiri, bivša ministarka za dijalog i šefica pregovaračkog tima Kosova: Tači i Vučić blokiraju dijalog (Vreme 1455)

autor: Biljana Vasić

 

"Ceo kosovski politički spektar, uključujući vlast i opoziciju, protivi se ideji predsednika Tačija o promeni granica, zbog mogućih posledica i štete za Kosovo i ceo region. Korekcija granica je samo krovna ideja za razmenu teritorija. Tači kaže ‘korekcija granica’, ali mi to iščitavamo kao razmenu teritorija. Principijelno smo protiv menjanja granica, i to ne bi trebalo da bude tema u Briselskom dijalogu"
 

13.

Intervju – Violeta Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED): Jačanje ženske pozicije (Vreme 1453)

autor: Biljana Vasić

 

"Programi ekonomskog osnaživanja obično se vezuju za žene na selu iako su potrebni i za obrazovane i zaposlene žene koje se često suočavaju sa stereotipima i preprekama tradicionalnog vaspitanja koje ženama nameće brigu o deci i kućne neplaćene poslove kao prioritet, što ih ograničava u napredovanju i postizanju jednakosti"
 

14.

Međunarodni dan žena na selu: Život bez plate, penzije i pasoša (Vreme 1450)

autor: Biljana Vasić

 

"Žena na selu mora da ima podršku od roditelja, braće, da bi prijavila nasilje i da bi se izvukla. A to je retko. Kada je mene jednom moj muž tukao, ubio me od batina, bila sam modra. Moja majka je likovala i govorila da joj je milo da se našao neko ko će da mi ‘sčuka rogovi’", svedoči učesnica fokus grupe Istraživanja o položaju žena na selu u Srbiji
 

15.

Dojenje: Uredba o majčinom mleku (Vreme 1448)

autor: Biljana Vasić

 

Majke koje ne doje decu, iz bilo kog razloga, smatraju se lošim majkama jer, navodno, ugrožavaju zdravlje svoje bebe. Kao i obično, promene u Srbiji počinju od kraja – dekretom. Uredba o nacionalnom programu podrške dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta Republike Srbije sprovodi se u GAK "Narodni front", odakle se, prema pismu jedne porodilje, čuje plač gladnih beba
 

16.

Intervju – profesor Zoran Radovanović, epidemiolog: Epidemija raka je politička izmišljotina (Vreme 1447)

autor: Biljana Vasić

 

"Kolegama koji su pozvani da učestvuju u radu Komisije za ispitivanje posledica NATO bombardovanja po zdravlje građana rekao sam da se politika menja i za godinu dana Vučić može da kaže, ulazeći u NATO, da su njega obmanuli da je osiromašeni uranijum kriv za rak, i da je on kao političar bio žrtva lažnih informacija, a za stručnjaka je to doživotna bruka, mrlja koje se ne može oprati"
 

17.

Intervju – Jasmina Mihnjak, urednica roditeljskog portala Bebac.com: Populistička priča (Vreme 1445)

autor: Biljana Vasić

 

"Trudnice će imati izbor: ili da rizikuju i rade čak i kad posao može da ugrozi bebu ili da prihvate nižu zaradu. Sporno je što se do juče toliko pričalo o natalitetu, o podršci, o parama kojima se žene ‘stimulišu’ da rađaju, a po novom Zakonu mladim mamama se poručuje da odlože roditeljstvo do dobijanja stabilnog i sigurnog zaposlenja"
 

18.

Društvena odgovornost i autizam: Pomoć osetljivima (Vreme 1435)

autor: Biljana Vasić

 

U Novom Sadu je otvorena prva medicinska soba za pomoć osobama sa autizmom, a najavljeno je otvaranje još četiri sobe u Srbiji
 

19.

Populaciona i demografska politika – Nestaje li Srbija: Kuda odlaze studenti (Vreme 1434)

autor: Biljana Vasić

 

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za populacionu i demografsku politiku u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoj i RZZ-om, svaki treći student planira da ode u inostranstvo: u Nemačku 24%, SAD 11,2%, Švajcarsku 10,7%, Austriju 8,7% i Norvešku 6,3%
 

20.

Intervju – Sonja Tošković, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava: Protočni bojler ljudskih prava (VREME 1432)

autor: Biljana Vasić

 

Čini mi se da se prostor za ozbiljno delovanje civilnog društva smanjuje i to me plaši. Velike organizacije su u teškim finansijskim problemima. Organizacije koje su vrlo glasne u domenu državne politike ili ka državnoj organima doživljavaju pretnje
 

Stranica 2 od 24 (231 rezultata)      na stranu od 24
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net