Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Kokan Mladenović, reditelj: Balon besa mora kad-tad da pukne (Vreme 1504)

autor: Radmilo Marković

 

"U Srbiji ne postoji sloboda medija, parlament je unižen i sveden na mesto za najbanalnije fingiranje demokratije, a zulumćari organizovani u jednu kriminalno-političku grupaciju otimaju od sopstvene zemlje sve što se oteti može. Ono što je izvesno jeste da će i ovoga puta ulica smenjivati vlast, a narod koji kroz čitavu svoju istoriju baštini revolucije, atentate i prevrate morao bi da se zabrine nad svojim sopstvenim mizernim poznavanjem mehanizama i pojma demokratije"
 

2.

Intervju – Danica Popović: Žele da me zastraše zato što sam glasna (Vreme 1503)

autor: Radmilo Marković

 

"To je bila senzacija da predsednik države po imenu i prezimenu navodi studenta koga ja ‘maltretiram na časovima nastave zbog izraženog suprotnog mišljenja’. Tako je rečeno na televiziji, a to suprotno mišljenje je bilo da ja prodajem ispite. Mnogo kasnije, saznala sam iz medija da se taj mladić hvali da je bliski rođak Bratislava Bate Gašića i da ima jako dobre veze sa Vučićem. A da ima jako dobre veze sa Vučićem upravo se već tog dana potvrdilo, pošto ne znam da li predsednik Srbije zna ime još jednog jedinog studenta na ovom fakultetu. Dakle, priča se razvija potpuno nadrealno"
 

3.

Komunalna milicija: Čemu služe, a uz to i ne rade (VREME 1502)

autor: Radmilo Marković

 

Nije nužno da će komunalna milicija biti stranački (zlo)upotrebljavana. No, postoje razlozi za brigu: nemaju sistem kontrole kao što je ima prava policija, praktično nema ograničenja partijskom zapošljavanju, a odgovaraju samo načelniku kojeg imenuje vladajuća većina
 

4.

Predsednik Srbije u "Velikoj Srbiji": Šta si radio devedesetih, Vučiću (VREME 1500)

autor: Radmilo Marković

 

Moglo bi se reći da je Vučić od medijske scene Srbije u poslednjih sedam godina napravio "Veliku Srbiju" po svojoj meri. Kao što je "Velika Srbija" bila Šešelju, već godinama su sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, velika većina regionalnih i lokalnih televizija kao i najveći broj dnevnih novina podređeni Vučiću, njegovoj propagandi, besomučnim uvredama svakoga ko se usudi da kaže nešto što nije u skladu sa stvorenom paralelnom realnošću. Današnja Srbija "iskijava" onda nekažnjenu "Veliku Srbiju"
 

5.

Intervju – Đorđe Pavićević, vanredni profesor FPN: Može da bude još i gore (Vreme 1499)

autor: Radmilo Marković

 

"Smatram da je sada gotovo nemoguće da se stvore nekakvi uslovi da izbori budu ne pošteni, nego i da zadovoljavaju minimum standarda. To je kao da igraš utakmicu koju bi zbog pravila izgubio sa 8:0, a sad ti neko kaže: hajde igraj, izgubićeš samo sa 8:2. U tom pogledu svakako ne vidim neki jasan smisao učestvovanja u svemu tome"
 

6.

Politika hapšenja: Pakovanje afere i izborne kampanje (Vreme 1496)

autor: Radmilo Marković

 

Privođenje osoba u Dajrekt mediji i RTS-u su trenutna kulminacija sveobuhvatne hajke na Đilasa, sa glavnom temom "Đilas ukr’o 500 miliona evra", koju besomučno već mesecima razrađuju silni funkcioneri i funkcionerčići SNS-a, nebrojeni urednici, direktori, vlasnici i novinari okupacionih medija. Još je u novembru prošle godine "Informer", kako sami pišu, "došao do podataka" da su Đilasove četiri firme od 2004. do 2012. imale ukupne prihode od oko 500 miliona evra. Tada je krenula nova lavina – do tada je vladajuća mantra bila da je Đilas ostavio Grad Beograd u dugovima od 1,2 milijarde evra, tvrdnja koju su svojevremeno pobili i Fiskalni savet i sam tadašnji ministar finansija Dušan Vujović
 

7.

Intervju – Boban Stojanović, politikolog: Vučić više nije u istoj poziciji kao pre šest godina (Vreme 1491)

autor: Radmilo Marković

 

"Šta je vama kao partiji bitnije – to da možete da platite prostorije, ili su vam važniji građani i eventualna smena Vučića kroz 2-3 ili 5 godina? Meni deluje – ako izađu na izbore, ovde se neće ništa promeniti u narednih 10-15 godina i da pristaju na okolnosti u kojima nemaju šanse da pobede na izborima. Ako im sada date legitimitet, do 2022. i predsedničkih izbora teško može nešto da se promeni, onda bi sve opet moralo ispočetka, samo se pomera ciklus za još četiri godine"
 

8.

Intervju – Vladimir Vučković, Fiskalni savet: Još uvek smo nerazvijena zemlja (Vreme 1490)

autor: Radmilo Marković

 

"Već sada rast od 3,5 odsto za 2019. deluje previše ambiciozno. Mi sada mislimo da će rast biti oko tri odsto. Ali, ne želim da opet upadnemo u zamku kao svake godine, pa, ako bude rast 3,5 odsto, neko je pobedio i ekonomska politika je uspešna. Ni rast od 3,5 odsto nije dovoljno dobar – okolne zemlje brže rastu"
 

9.

Novo restrukturisanje Er Srbije: Sipanje u bunar bez dna (Vreme 1489)

autor: Radmilo Marković

 

Kako je moguće da državne institucije tvrde da nisu znale koliki je dug JAT-a? Da Komisija za kontrolu državne pomoći poništava sopstvena rešenja? Da se ponovo ne zna kada bi to Er Srbija mogla da posluje sa dobitkom i na osnovu kojih zakona se netransparentno ponovo na desetina miliona evra srpskih poreskih obveznika upumpava u Er Srbiju
 

10.

Finansije: Jeftina milijarda iz Londona (Vreme 1487)

autor: Radmilo Marković

 

Srbija novom emisijom obveznica jeste postigla bolji rezultat od Mađarske (koja se zadužila za milijardu evra u septembru prošle godine sa kuponom od 1,25 odsto, ali na sedam godina). Desetogodišnje obveznice Srbije su jeftinije i od rumunskih, ali već od bugarskih nisu – bugarske državne obveznice na 10 godina već neko vreme su ispod jedan odsto prinosa godišnje
 

Stranica 1 od 27 (265 rezultata)    na stranu od 27
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net