Rezultati pretraživanja

1.

Vakcine i mladi: Učenje za korona ispit (Vreme 1578)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Najvažnije je bilo da se pripremi populacija, da joj se pruži mogućnost da razreši dileme koje ima, a to je u velikoj meri izostalo", kaže za "Vreme" dr Zoran Radovanović
 

2.

Predsednik i presuda: Igra s pravosuđem (Vreme 1573)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Kada predsednik Vučić prvi javno izrekne sudsku presudu koju još ne znaju ni stranke u sporu, da li to znači da i sve druge sudske odluke nosi u svom džepu
 

3.

Intervju – akademik Vladimir Stevanović, ekolog: Kako smo prirodu zatvorili u geta (Vreme 1568)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Zavod za zaštitu životne sredine, koji bi trebalo da bude vodeća institucija u odbrani prirode, takođe je potčinjen politici, na mesto direktora je doveden čovek iz SNS-a koji za potrebe vlasti obezbeđuje sve što treba, sve što traže, svi papiri i dozvole za narušavanje zaštićenih zona lako se dobijaju. Divlji zapad je pesma za ovo što se kod nas događa. Rekao bih još nešto. Očuvana priroda je, između ostalog, i lična karta Srbije i mora da bude prioritetna briga države"
 

4.

Intervju – Vuk Ršumović: Antigona iz Avganistana (Vreme 1564)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Da li je čitav smisao života preživeti? Zapravo, da li je život koji se sastoji samo od preživljavanja, vredan da se živi? Da li je vredno živeti život u kome si prinuđen da se odrekneš svog porekla, detinjstva i ljubavi prema rođenom bratu"
 

5.

Porodica u političkom životu Srbije: Sačekuša za svetinju (Vreme 1563)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Jeftina i otužna razvlačenja porodica Vučićevih oponenata, najpre po naslovnim stranama tabloida, odavno su postala bič opomene ili dezavuisanja, a da te porodice, za razliku od njegove, nikada nisu dobile status "ugroženih"
 

6.

Intervju – Vasil Hadžimanov: Sve je u našim rukama (Vreme 1559)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Čovek se oseća otuđeno i nalazi se u situaciji da zapravo niko nema potpuno razumevanja za to što je neko došao i rekao: ‘E, sad više ne možeš da radiš to što si radio poslednjih 30 godina’, pri čemu ne pričamo samo o finansijama, nego o svemu ostalom. A to je moj život, ceo život sam uložio u to da na taj način ne samo zarađujem, nego bivstvujem"
 

7.

Neka vrsta redakcijske hronike: Pet adresa »Vremena« (Vreme 1556)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Dug put je za nama, ali to nam i nije glavna tema. Računamo, dokle god je opipljive i žive energije u onome "šta ima za sledeći broj", dok je nama onih stolica iz doba esencije "Vremena", dok je starih i novih esencijalnih saradnika i esencijalnih čitalaca – dobri smo, a ima nade i za bolje
 

8.

Intervju – Milan Jovanović: Nasilje, suđenje i strah (Vreme 1554)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"U interesu svih nas, a pogotovo mladih, jeste da konačno jedan od političara koji je vršio pronevere novca bude osuđen. A to je vrlo teško. To je kao kada u vodi onaj talog, mulj, fekalije izađu na površinu. Teško to može ponovo da se vrati na dno. Vlasti su se dočepali bahati ljudi, neobrazovani, lopurde, kriminalci. I svi oni su se približili ili dograbili državnu kasu. Kako sad te ljude odvojiti od državne kase? Kako vi sada njima da oduzmete vlast"
 

9.

Vlast i javni govor: Iz dnevnika trikova i uvreda (Vreme 1553)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Najveći problem nastaje onda kada diskriminacija i vređanje postanu sasvim prirodan, čak očekivan manir, koji više ni javnost ne prepoznaje
 

10.

Intervju – Dragoljub Bakić, arhitekta: Urbanistički terorizam na delu (Vreme 1550)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Od 2012. u Beogradu više ne postoji javni interes, on je mrtav. Postoji samo razularena vlast, despotizam koji se vidi u svim sferama života. I možda su ova moja profesija i urbanizam to najogoljenije pokazali"
 

Stranica 1 od 35 (343 rezultata)    na stranu od 35