Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Vuk Ršumović: Antigona iz Avganistana (Vreme 1564)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Da li je čitav smisao života preživeti? Zapravo, da li je život koji se sastoji samo od preživljavanja, vredan da se živi? Da li je vredno živeti život u kome si prinuđen da se odrekneš svog porekla, detinjstva i ljubavi prema rođenom bratu"
 

2.

Porodica u političkom životu Srbije: Sačekuša za svetinju (Vreme 1563)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Jeftina i otužna razvlačenja porodica Vučićevih oponenata, najpre po naslovnim stranama tabloida, odavno su postala bič opomene ili dezavuisanja, a da te porodice, za razliku od njegove, nikada nisu dobile status "ugroženih"
 

3.

Intervju – Vasil Hadžimanov: Sve je u našim rukama (Vreme 1559)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Čovek se oseća otuđeno i nalazi se u situaciji da zapravo niko nema potpuno razumevanja za to što je neko došao i rekao: ‘E, sad više ne možeš da radiš to što si radio poslednjih 30 godina’, pri čemu ne pričamo samo o finansijama, nego o svemu ostalom. A to je moj život, ceo život sam uložio u to da na taj način ne samo zarađujem, nego bivstvujem"
 

4.

Neka vrsta redakcijske hronike: Pet adresa »Vremena« (Vreme 1556)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Dug put je za nama, ali to nam i nije glavna tema. Računamo, dokle god je opipljive i žive energije u onome "šta ima za sledeći broj", dok je nama onih stolica iz doba esencije "Vremena", dok je starih i novih esencijalnih saradnika i esencijalnih čitalaca – dobri smo, a ima nade i za bolje
 

5.

Intervju – Milan Jovanović: Nasilje, suđenje i strah (Vreme 1554)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"U interesu svih nas, a pogotovo mladih, jeste da konačno jedan od političara koji je vršio pronevere novca bude osuđen. A to je vrlo teško. To je kao kada u vodi onaj talog, mulj, fekalije izađu na površinu. Teško to može ponovo da se vrati na dno. Vlasti su se dočepali bahati ljudi, neobrazovani, lopurde, kriminalci. I svi oni su se približili ili dograbili državnu kasu. Kako sad te ljude odvojiti od državne kase? Kako vi sada njima da oduzmete vlast"
 

6.

Vlast i javni govor: Iz dnevnika trikova i uvreda (Vreme 1553)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Najveći problem nastaje onda kada diskriminacija i vređanje postanu sasvim prirodan, čak očekivan manir, koji više ni javnost ne prepoznaje
 

7.

Intervju – Dragoljub Bakić, arhitekta: Urbanistički terorizam na delu (Vreme 1550)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Od 2012. u Beogradu više ne postoji javni interes, on je mrtav. Postoji samo razularena vlast, despotizam koji se vidi u svim sferama života. I možda su ova moja profesija i urbanizam to najogoljenije pokazali"
 

8.

Intervju – Vladimir Arsenijević, pisac: Mi smo i dalje rupa, ali nismo poslednja (Vreme 1543)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Vidim samo kontinuitet, ne vidim ništa suštinski drugačije u naprednjacima nego što je bilo ikada, niti da će biti suštinski drugačije nakon naprednjaka. Uvek ćemo imati predsednika sa nabujalim egom kao što smo uvek i imali, i uvek ćemo imati te ljigavce kojima je on okružen i tu vrstu politike koja je sama sebi svrha"
 

9.

Mladi i protest: Vatreno krštenje (Vreme 1541)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Jednu od najtačnijih ilustracija mladih i prethodnih događaja u kojima su oni bili glavni akteri predstavljaju reči mladića upućene direktno sa demonstracija: "Narod je nezadovoljan. To je sve što ja razumem. I ja sam nezadovoljan"
 

10.

Intervju – Ivan Čolović: Politički pikovi epidemije (Vreme 1540)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Korona je pokazala da se njome ne može tako lako manipulisati, da ona ume da se oglasi grubo i nekontrolisano, da se pohvali brojem mrtvih i zaraženih, nezavisno od toga šta o njoj i njenom radu govore mediji i takozvana struka u službi vlasti. Vlast nije uspela da je neutrališe i ućutka, kao što je to uradila sa opozicijom. A posledica njene neuspele političke i medijske manipulacije koronom je upravo u tome što je epidemija danas u Srbiji prestala da bude prioritetno medicinski problem koji traži borbu celog društva da se on reši, i postala pre svega politički problem, i dovela do novih podela. Ogolila je autokratsku i manipulativnu prirodu režima. Izazvala nepoverenje u institucije vlasti i kod onih koji su im verovali"
 

Stranica 1 od 34 (340 rezultata)    na stranu od 34