Rezultati pretraživanja

1.

Zdravstvo: Obračun posle korone (Vreme 1535)

autor: Biljana Vasić

 

"I posle svega, RFZO je doneo odluku da će, bez obzira na vanredno stanje, a zbog manjeg broja fakturisanih pregleda, plata izabranim doktorima opšte medicine biti manja. Izuzetak su načelnici i šefovi. Oni nisu radili u kovid ambulantama već su radili ‘redovne’ pacijente i prikazivali znatno veći broj pregleda od onih koji su radili u kovid ambulantama", kaže dr Milica Nikolić Urošević
 

2.

Intervju – Prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog: Ishitrenost i zadnje namere (Vreme 1533)

autor: Biljana Vasić

 

"Svaka epidemija nosi sobom i političku dimenziju. Protivepidemijske mere se odnose na sve građane. Ako ih se neki moćnik ne pridržava, ne možete da izbegavate komentar pravdanjem da se ne bavite politikom. Takvim odgovorom ste se upravo uključili u politiku, a izdali ste struku."
 

3.

Intervju – Oliver Tošković, psiholog, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu: Režim izaziva veći stres nego virus (Vreme 1531)

autor: Biljana Vasić

 

"Moj je utisak da je Srpska napredna stranka okupirala zdravstvo preko epidemije. Zamislite da u vreme neke nepogode zamolite neku bogatiju i moćniju državu da vam pomogne, a ona kaže: evo, šaljem svoju vojsku. Strana vojska uđe, pomogne vam sa nepogodom, vi srećni, a ne primećujete da ste istovremeno okupirani"
 

4.

Zastrašivanje lekara: Rukavice su skinute (Vreme 1528)

autor: Biljana Vasić

 

Po naređenju Ministarstva zdravlja, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti donela je ukaz kojim se strogo zabranjuju nošenje rukavica i kontakt sa pacijentima, osim kada se baš mora, i rešenje o novčanoj kazni za lekare koji ne poštuju zabranu
 

5.

Domovi zdravlja: Konfuzija u korona centrima (Vreme 1527)

autor: Biljana Vasić

 

Domovi zdravlja moraju da organizuju ambulante – ambulante nisu obavezne. Uključiti sve zdravstvene radnike u specijalne ambulante – raspoređuju se samo izabrani doktori opšte medicine. Domovi zdravlja uvode 24-časovno dežurstvo – odluka suspendovana iste večeri. Spot na televizijama sa nacionalnom frekcencijom šalje poruku: "Nikako ne idite kod lekara" – državni sekretar zdravstva na televiziji poručuje: "Odmah se, bez čekanja, javite u kovid ambulante domova zdravlja"
 

6.

Virus korona u Srbiji: Epidemija tek uzima zalet (Vreme 1526)

autor: Biljana Vasić

 

"Zdravstveni sistem Srbije trenutno je vojska lavova koju vode nesposobni i uplašeni poslušnici režima", kaže dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije. "Kolege se iz ustanova širom Srbije povlače ka višim centrima, prvenstveno u Beograd, Niš i Novi Sad, bez rešenja o premeštaju, bez informacije da li posle idu u samoizolaciju, gde je ta samoizolacija, da li se vraćaju u svoje domove, da li će ugroziti svoje porodice..."
 

7.

Politizacija virusa korona: Vanredno stanje ili vanredna situacija (Vreme 1524)

autor: Biljana Vasić

 

Da li je proglašenje vanrednog stanja bila politička odluka u cilju sprovođenja predizborne kampanje drugim sredstvima
 

8.

Virus u Srbiji: Izbori u doba korone (Vreme 1523)

autor: Biljana Vasić

 

Epidemiolozi poručuju da neko može da bude prenosilac virusa korona iako sam ne mora da bude zaražen. Dakle, predsednik planira da ide "u narod" iako ne zna da li je potencijalni kliconoša. Sve "za našu decu"
 

9.

Epidemija i zdravstvo: Da li je Srbija spremna za koronu (Vreme 1522)

autor: Biljana Vasić

 

Iskreno se nadam da će nas korona virus preskočiti ili bar da neće dobiti neke veće razmere jer ćemo onda biti u velikom problemu budući da se kolege iz cele zemlje žale da nemaju zaštitnu odeću, obuću, čak ni zaštitne maske, koje moraju da se menjaju posle svakog kontakta sa pacijentima", kaže predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić, anesteziolog iz Kraljeva
 

10.

Roman – Neću da mislim na Prag: Prag (ne) misli o meni (Vreme 1495)

autor: Biljana Vasić

 

"Da li sam porasla u svojim očima­? Jesam! Da li su mi odgovarali uslovi? Jesu! Ukratko, ja sam danas potpisala svoj prvi ugovor u životu. Jeeee!", kaže sedmakinja Darja iz romana
 

Stranica 1 od 25 (241 rezultata)    na stranu od 25