Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Radoslav Milojičić Kena, predsednik opštine Smederevska Palanka: Zašto je Smederevska Palanka bila u mraku (Vreme 1273)

autor: Goran Marković

 

"Veoma je teško da bilo koji ozbiljan investitor odluči da dođe u zemlju u kojoj ombudsman biva napadan od ministara i premijera te zemlje, u kojoj predsednik republike optužuje policiju da ga prisluškuje, a njega ministarka optužuje da je kriv za nesreću koja je mogla da se desi, za prosutu kafu, u zemlju u kojoj se od strane tajne službe prisluškuju politički neistomišljenici, u kojoj se gase pojedine televizijske emisije koje nisu naklonjene aktuelnom režimu"
 

2.

Intervju – Goran Marković, reditelj: Gorčina u ljudima (Vreme 905)

autor: Sonja Ćirić
Antrfile: Goran Marković

 

"Ova vremena ostaće zapamćena po bezosećajnosti, licemerju i otvorenoj hipokriziji. Na stranu kako se živi, najveći pad Srbija je doživela na moralnom planu. Časno držanje i pošten život nisu više kategorije koje zanimaju bilo koga. Tek po neki izuzetak, koji štrči kao greška u pejzažu koji nas okružuje, pokazuje koliko smo nisko pali"
 

3.

Književnost i kinematografija: Spoj nespojivog (Vreme 829)

autor: Goran Marković

 

Priče ne pripadaju isključivo literaturi. One u potpunosti ne pripadaju ni umetnosti, jedini pravi način opštenja među ljudima
 

4.

Zašto nam treba Avala film (Vreme 782-783)

autor: Goran Marković, filmski reditelj i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti

 

"Nije ni čudo što taj primamljivi prostor u najlepšem delu grada sada privlači čopor hijena koje, privučene smradom truljenja, obigravaju oko lešine"
 

5.

In memoriam - Živorad Žika Mitrović (1921–2005): Čarolija priče (Vreme 735)

autor: Goran Marković

 

U Beogradu je u 84. godini preminuo Živorad Žika Mitrović, jedan od najznačajnijih reditelja u istoriji jugoslovenske kinematografije
 

Stranica 1 od 1 (5 rezultata) na stranu od 1
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net