Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Ratimir Martinović, osnivač i direktor festivala KotorArt: Manje može biti više (Vreme 1497)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

"Naša je želja bila da se kroz programe KotorArta Grad postupno vraća sebi. Don Branko Sbutega je često citirao izreku kako je ‘mnogo lakše saditi oaze u pustinjama nego vraćati sjaj bašti, nekada raskošnoj, a tokom vremena zapuštenoj i zarasloj u korov’. To je naš posao"
 

2.

Intervju – Srđan Gojković Gile, frontmen Električnog orgazma: Rokenrol uprkos svemu (Vreme 1473)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

Pesma Igra rokenrol cela Jugoslavija govori o tome kako konačno možemo da sviramo rokenrol po celom prostoru te države, što ranije nikad nije bio slučaj. Nije bilo nikakvog patriotizma vezanog za tu pesmu, niti smo mi predosećali šta se sprema i da će doći do raspada države. Ta pesma je dakle bila komentar na taj naš novi status pravih "rok zvezda", što smo uvek priželjkivali. Doduše, nismo ni slutili da će nas ta nova situacija istovremeno dovesti u najveću krizu u postojanju benda
 

3.

Intervju – Darko Rundek, pesnik i muzičar: Hiljade živih vrsta izumire, a mi blejimo u ekrane  (Vreme 1469)

autor: Zorica Kojić

 

"Što se mene tiče, radim što mogu. Pokušavam u tom biti pošten. Iznositi na vidjelo nešto što mi se čini najtočnije iz moje perspektive. Ako to ljudima znači, nitko sretniji od mene"
 

4.

Intervju – Nemanja Bogunović, klasični gitarista i kompozitor: Kultura ovde ne stanuje (Vreme 1467)

autor: Zorica Kojić

 

"Onog momenta kad neko, čak i iz društva visokoobrazovanih ljudi, u restoranu muzičarima naruči pesmu, vama je već po toj pesmi sasvim jasno o kome se radi. Na tom primeru često vidimo da obrazovanje i kultura baš i ne idu ruku podruku"
 

5.

Intervju – Vojo Šindolić, prevodilac: Nadahnuti beatom (Vreme 1451)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

"Čini mi se da djela književnika beat generacije nikad nisu bila aktualnija nego danas, i to kao "antiamerički element", jer oni su se drznuli dirnuti u ono što omogućuje ostvarenje američkog sna: kapitalizam, privatno vlasništvo, profit, globalizaciju"
 

6.

Intervju – Dragan Živadinov, reditelj: Učiniti zlo nervoznim (Vreme 1445)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

"Reč kolaboracija je prividno nedužna, ona znači saradnju, a ja bih hteo sto puta da ponovim – istražujem nacionalno i nacizam. Verujem da poznajete onu definiciju jezika kao glavnog stuba nacionalne svesti – jezik je dijalekt koji namećemo i potvrđujemo uz pomoć naoružane vojske, uvek na silu"
 

7.

Intervju – Džej Džej Bernel – The Stranglers: Samo svoji (Vreme 1440)

autor: Dragan Ambrozić i Zorica Kojić

 

"Pank je proizveo svoju sopstvenu pravovernu tvrdu struju, odnosno ideologiju, a svako ko nešto zna o tako ortodoksnom gledanju na stvari, zna da tvrda struja uvek uguši razvoj i potrebu za istinskom promenom"
 

8.

Intervju – Danijel da Friz Džonston (My Baby): Novo definisanje sebe (Vreme 1436)

autor: Dragan Ambrozić i Zorica Kojić

 

"Ima nešto u vezi sa tim izvesnim uzdižućim raspoloženjem u muzici za kojim ljudi na Balkanu čeznu. Za prilikom da se slavi život, mislim"
 

9.

Intervju – Lešek Moždžer, džez pijanista: Kao joga za ruke (Vreme 1427)

autor: Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

 

"Više ne pristajem tako često da sviram Šopena, pa je koncert u Beogradu u stvari veoma retka prilika za mene. Da budem potpuno iskren, ja i ne sviram Šopenovu muziku, nego moju sopstvenu, zasnovanu na nekim od njegovih tema"
 

10.

Muzika: Sve buduće pozornice (Vreme 1420)

autor: Zorica Kojić

 

Premijere muzičkih dela naših mladih kompozitora nisu uobičajena pojava, pa zato izvođenje Lica Persefone Miše Cvijović treba zabeležiti
 

Stranica 1 od 4 (32 rezultata)    na stranu od 4
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net