Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Piter Prinsipl, Tuxedomoon: Elektronski duhovi (Vreme 1323)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Oduvek sam pokušavao da napravim evokativnu muziku koja nije vezana za određeno mesto i vreme nastajanja – od početka sam razmišljao o njenoj ‘vanvremenskoj’ strani"
 

2.

Intervju – Rudreš Mahantapa, džezer: Muzika ljudskosti (Vreme 1295)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Postoji milion načina da se u muzici nešto nauči, ali sve se na kraju svodi na isto: originalnost, integritet i ličnost"
 

3.

Intervju – Zubin Mehta, dirigent: Gandi muzičkog sveta (Vreme 1289)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Mi pokušavamo da uradimo najbolje što možemo. Možda se to ne čini kao da je nešto veliko, ali nikad nemojte potcenjivati snagu muzike. Ona ima tu moć da ljude koji su suprotstavljeni – natera da se osmehnu jedni drugima... Uvek pokušavam da izgradim mostove preko muzike. Ali ne bih preuveličavao svoj značaj – kad Đoković igra sa Čilićem u tenisu, to je donekle slično"
 

4.

Intervju – Čarls Lojd, džez saksofonista: Utočište za ranjene i umorne (Vreme 1242)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Čovečanstvo je danas zbunjeno, ljudi gaze jedni po drugima, pokrenuti svim vrstama požude i pohlepe. Ali nekako me je muzika uvek oslobađala i upućivala ka višem poretku Postojanja i Osećanja, i uvek mi je davala toliko puno toga"
 

5.

Intervju – Vilijam Basinski, kompozitor: Život i smrt melodije (Vreme 1219)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Stvarno bih voleo da radim ponovo sa mojom dragom prijateljicom i koleginicom iz muzičkog dela Život i smrt Marine Abramović, to je vaš dragulj – briljantna Svetlana Spajić! Voleo bih i da skupljam pečurke sa Džonom Kejdžom. Mislim da bi to bilo predivno iskustvo, negde u šumi, možda u Severnoj Karolini, samo skupljati pečurke i slušati zvukove... tišinu"
 

6.

Intervju – Kasandra Vilson i Harijet Tabmen Trio: Oni su probudili vučicu u meni (Vreme 1189)

autor: Zorica Kojić, Dragan Ambrozić

 

"Jezik muzike se uvek širi, uvek samog sebe preformuliše. Ali u njemu postoje skriveni prastari kodovi. U slučaju naše muzike, oni dolaze iz bluza"
 

Stranica 1 od 1 (6 rezultata) na stranu od 1