Rezultati pretraživanja

1.

Dečje igre: Care, care, govedare (Vreme 1565–1566)

autor: Sonja Ćirić

 

Deca kroz igru postaju bolji ljudi, a mi odrasli koji se družimo sa decom postajemo bolji i tolerantniji jer primamo njihov optimizam, kaže Ljubica Sikimić, koja je tradicionalne dečje igre sačuvala od zaborava
 

2.

Intervju – Jelena Bogavac, rediteljka i spisateljica: Moje pisanje je moja utoka (Vreme 1565–1566)

autor: Sonja Ćirić

 

"Danas sve suviše svetli. Blješti beda, vidi se iz aviona. Nema za mene mesta među stranim plaćenicima. Domaćina nikad nisam izdala. Pevam sve pesme na slavama i kad je dozvoljeno ljubim se tri puta. Umirem od ljubavi za svoju zemlju i sve češće odlazim u planine. Lepa je lepa Srbija, grozno je grozno naše društvo"
 

3.

Intervju – Svetozar Cvetković, glumac i producent: Zov postapokaliptičnog vremena (Vreme 1565–1566)

autor: Sonja Ćirić

 

"Politika pretpostavlja različitost mišljenja i, kako ja volim da kažem, ‘umetnost kompromisa’ da se te različitosti uvaže i pravom razuma ali i većinske moći donese odluka kojom se ide dalje. U nas je različitost nedostupna, kompromis samim tim nepotreban"
 

4.

Komentar dana: Zvižduk u osam (Vesti)

autor: Sonja Ćirić

5.

Baština: Četvrti element (Vreme 1564)

autor: Sonja Ćirić

 

Nakon običaja proslavljanja porodične slave, tradicionalne narodne igre kolo i pevanja uz gusle, na Uneskovoj Reprezentativnoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa je i Zlakusko lončarstvo
 

6.

Komentar dana: Lokalni šerifi (Vesti)

autor: Sonja Ćirić

7.

Intervju – Čedomir Cicović: Stvaranje izjednačenih mogućnosti (Vreme 1563)

autor: Sonja Ćirić

 

"Kada smo osnivali preduzeće ‘Naše zeleno polje’, prvi kriterijum je bio kvalitet i tržišna vrednost proizvoda. Činjenica da je svaki taj komad prošao kroz ruke osoba sa invaliditetom treba da bude samo njegova dodatna, a ne osnovna ili čak jedina vrednost"
 

8.

Komentar dana: Nešto novo iz SNS-a (Vesti)

autor: Sonja Ćirić

9.

Intervju – Lana Nikolić, aktivistkinja: Sve je nepristupačno (Vreme 1562)

autor: Sonja Ćirić

 

"Najčešće su predrasude da su osobe sa hendikepom nesrećne u svom telu i životu, da su nesamostalne, da ne mogu da se ostvare kao roditelji, da nemaju partnere/partnerke jer ih niko ne želi. Takođe, da sve što urade treba posebno hvaliti (...) Kao suprotnost tome, ljudi sa hendikepom se posmatraju kao heroji, inspiracija, oni koji imaju posebnu vrstu mudrosti koju su dobili jer se "muče". Tačno je da osobe sa hendikepom imaju mnogo izazova u životu, ali zasigurno se ne muče već se trude da žive život u punom kapacitetu, kao i svako drugi"
 

10.

Intervju – Jela Krečič, spisateljica: Nostalgija i zajedništvo (Vreme 1562)

autor: Sonja Ćirić

 

"Ljubav, zajedništvo su verovatno žrtve svih nas koji postajemo samozadovoljni egoisti i narcisi, sve manje spremni da rizikujemo bilo šta zbog ljubavi, zbog bilo koje druge osobe ili bilo čega drugog"
 

Stranica 1 od 94 (932 rezultata)    na stranu od 94