Rezultati pretraživanja

21.

Asocijacija medija: Obustava prodaje novina na Aerodromu "Nikola Tesla" (Vesti)

autor: r.v.

 

Kompanija "Dufry" u svojim maloprodajnim objektima u zgradi Aerodroma Nikola Tesla obustavila je prodaju dnevnih novina i političkih nedeljnika. Na to je reagovala Asocijacija medija
 

22.

Zabava: Gitarijada veća nego ikad (Vreme 1274)

autor: R.V.

 

Od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru će se održati 49. gitarijada. Gostovanja potvrdili Guano Apes, Laibach, Van Gogh, Darko Rundek, Gibboni, Therapy, Dubioza Kolektiv, Kerber, Galija i mnogi drugi
 

23.

Iz života Lazara Dunđerskog: Najbogatiji Srbin svog doba (Vreme 1266)

autor: R.V.

 

"Moi mili Otac zdravo je bojažljiv bio, a ja sam za kupovinom Čeba (Čelareva) ludovao, šta više mojoi Soki naglašavao sačuvajme Bože da mi dete umre, samo to ću većma zažaliti od Čeba ako ga ne kupim..."
 

24.

ZUMIRANJE 13, snimak: Stojan Cerović – Plemić iz drugog vremena (ZUMIRANJE)

autor: R.V.

 

Povodom desetogodišnjice smrti jednog od osnivača „Vremena", Stojana Cerovića, u ovonedeljnom „Zumiranju" tema je bila „Šta je nama danas Stojan Cerović"
 

25.

Fest 2015.: Predlozi za gledanje (Vreme 1260)

autor: R.V.

 

Kao i svake godine, "Vreme" donosi izbor filmova sa predstojećeg Festa koje ne bi trebalo da propustite
 

26.

Evropa, „obećana zemlja" (Azilanti)

autor: r.v.

 

Imigranti pokušavaju da stignu do Evrope kopnom, morem, avionima. Postoji nekoliko najfrekventnijih ruta kojima se najbrže stiže do "obećane zemlje", zavisno iz kojih delova sveta se polazi, mada se one često menjaju, pod uticajem različitih okolnosti. Ukoliko se na nekim granicama pooštri kontrola, imigranti kreću drugim putevima, makar i dužim. Tako se dešava, na primer, da ljudi sa zapadnih obala Afrike do Evrope stižu preko Grčke umesto preko Španije ili Italije, zbog jače kontrole na morskim putevima preko Mediterana.
 

27.

Očaj jači od granica (Azilanti)

autor: r.v.

28.

Pojmovnik i imenik azilnog sistema (Azilanti)

autor: R.V.

29.

NAGRADE: "Zlatni šešir" za Vladimira Stankovskog (VREME 1256)

autor: r.v.

 

Prva nagrada članu tehničke redakcije i saradniku "Vremena"
 

30.

Zumiranje 3: Nemamo elitu, imamo oligarhiju (Vreme 1254)

autor: r.v.

 

Sociolog Vladimir Vuletić smatra da je cela današnja kapitalistička klasa nastala od onih koji su preuzeli kontrolu nad dobrima iz perioda socijalizma i da Vučić tu nije napravio nikakav preokret. "Problem je što je on u kampanji obećavao da će prekinuti sa tom praksom, ali svakog dana se umnožavaju dokazi da se sa tom praksom nastavlja i da ona raste", smatra Jovo Bakić.
 

Stranica 3 od 10 (94 rezultata)      na stranu od 10