Rezultati pretraživanja

1.

Komentar dana: Vučiću, šta je tebi (Vesti)

autor: Jovana Gligorijević

2.

Intervju – Sergej Trifunović, predsednik PSG-a: Građani nisu svesni svoje snage (Vreme 1467)

autor: Jovana Gligorijević

 

"Ja imam jako lep život. Od glume idem na skijanja, na letovanja, od glume sam kupio stan, kola, gliser. Ali, osamdeset posto mojih drugara nema da plati piće u kafani. I kako meni može da bude lepo? Pre neki dan, sedimo kod nas u Pokretu sa Lokalnim frontom, bistrimo politiku i jednom od njih stiže poruka... Sad mi se plače: ‘Ako imaš 200 dinara, treba da uzmem...’ ne znam, nešto. Alo, to su ponižavajuće stvari. To su strašne stvari, jer mi pričamo o ljudima koji kao imaju neki posao i negde čekaju neku platu, a ona nikako da legne. I drugo, kroz rad Fondacije ‘Podrži život’ imao sam priliku da jako dobro vidim kakav je ovaj sistem, šta radi ljudima i koliko ih nije briga za ljudske živote"
 

3.

Intervju – Maja Stojanović, Građanske inicijative: Zbijanjem redova do slobodnog društva (Vreme 1467)

autor: Jovana Gligorijević

 

"Najlakše bi bilo prihvatiti konstataciju da se ovim bavimo iz čiste solidarnosti prema tuđim problemima, ali to baš nije tako. Problemi u medijima su i naši problemi. S druge strane, razvoj solidarnosti nam je ekstremno važan, zbog posledica koje može da ima na rešavanje problema u kojima se novinari i mediji nalaze"
 

4.

Komentar dana: Hajde da se besimo (Vesti)

autor: Jovana Gligorijević

5.

Komentar dana: U subotu u Mitrovici (Vesti)

autor: Jovana Gligorijević

6.

Univerzitet i pobuna: Nemoguće je stajati po strani (Vreme 1465)

autor: Jovana Gligorijević

 

Bez obzira na poduži period ćutanja na univerzitetima u Srbiji, činjenica je da u dugoj i burnoj istoriji bunta u Srbiji (i SFRJ), podrška akademske zajednice uglavnom nije izostajala. Ipak, sada prvi put imamo slučaj da profesori podržavaju protest koji nije studentski
 

7.

Komentar dana: Novinarke pod istragom (Vesti)

autor: Jovana Gligorijević

8.

Zahtevi protesta »1 od 5 miliona«: Organizovanje kritične mase (Vreme 1464)

autor: Jovana Gligorijević

 

Protest ulazi u treći mesec i vreme je za analizu stvari koje se čine ključnim: šta su zahtevi protesta i da li je uopšte važno da budu jasno formulisani; kuda dalje i da li se već sada može reći da su protesti uspeli
 

9.

Komentar dana: Ljudi iz Lokalnog fronta nisu heroji (Vesti)

autor: Jovana Gligorijević

10.

Opozicija i mogući izbori: Da li je bojkot neizbežan (Vreme 1463)

autor: Jovana Gligorijević

 

Ideja o bojkotu bilo kojih narednih izbora potekla je iz Saveza za Srbiju nakon lokalnih izbora u Lučanima i od tada je tema raznih spekulacija. Sagovornici "Vremena", kako iz Saveza, tako i iz drugih opozicionih stranaka koje su saglasne da izborni uslovi u Srbiji nisu pošteni, ne slažu se oko ključnih stvari: da li je bojkot svrsishodan, kako proceniti da li je uspešan, šta bi rekla međunarodna zajednica... Neki, pak, ne isključuju ulicu kao legitimno "biračko mesto"
 

Stranica 1 od 62 (611 rezultata)    na stranu od 62
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net