Rezultati pretraživanja

21.

Novi Sad – Evropska prestonica kulture: Dodatno vreme za kvalitet (Vreme 1555)

autor: S.Ć.

 

Očekuje se da će Evropski parlament uskoro odobriti predlog o promeni termina održavanja programa Evropskih prestonica kulture, koje je omela pandemija. U slučaju Novog Sada, prvog srpskog grada koji je poneo ovu titulu, to je 2022. godina
 

22.

Intervju, Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva: Pomažemo svima kojima je potrebno (Vreme 1554)

autor: J. Jorgačević

 

"Naša pravoslavna vera i ljubav prema svima u ovakvim situacijama su bili na ispitu. Od nas se očekivalo da se molimo za one koji su u potrebi i nemoći i da činimo sve što je u našoj moći, pa čak i više, žrtvujući se za potrebite, projavljujući svoje milosrđe i čovekoljublje, ali na odgovoran način, kako bi bilo najviše na korist našim korisnicima, a ne ugrožavajući ničije zdravlje"
 

23.

Kultura sećanja: Tako su govorili pobednici (Vreme 1552)

autor: R.V.

24.

Mini intervju – Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke: Rikošet politika (Vreme 1550)

autor: V. Obradović

 

"Srbija pod Vučićem će nastaviti da leluja od nemila do nedraga, a primicaće se bliže onome ko Vučiću, u tom trenutku, za opstanak na vlasti ponudi bolju cenu koju može da plati nacionalnim interesima. Trenutno su ga opčinili obećanja i đinđuve iz Bele kuće. Dokle će i da li će i posle 3. novembra, videćemo"
 

25.

Čist vazduh: Ono bez čega nema života (Vreme 1549)

autor: J. Gligorijević

 

"Samo ako smo odgovorni prema životnoj sredini, spremni da menjamo način na koji proizvodimo i trošimo energiju, kao i navike u postupanju sa otpadom, možemo se nadati da ćemo u budućnosti biti zdraviji i uživati u čistom vazduhu i plavom nebu"
 

26.

Intervju – Nataša Todorović: Beskonačno dugi dani (Vreme 1549)

autor: J. Jorgačević

 

"Pandemija je sa sobom donela neizvesnosti i strah kod starijih – strah da li će imati dovoljno novca, hrane, strah i neizvesnost povezane sa rizikom od infekcije i kako će to uticati na njihovo zdravlje, strah da će infekcija dovesti do potencijalnog smrtnog ishoda, zatim neizvesnost koliko pandemija može trajati, ali i u vezi sa finansijskom sigurnošću starije osobe kao i njene porodice. Drugi problem kao posledica izolacije je svakako usamljenost. Pa sada govorimo o ‘epidemiji usamljenosti’ kod starijih osoba"
 

27.

Intervju – Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija: Održivo poslovanje i solidarnost – mera vrednosti poslovnog uspeha (Vreme 1546)

autor: R.V.

 

Coca-Cola HBC Srbija objavila je Izveštaj o održivom poslovanju za 2019. godinu i na taj način upoznala javnost sa nizom inicijativa sprovedenih u tom periodu. Za ovu kompaniju, prethodnu godinu obeležile su sjajne poslovne odluke i odlični rezultati u domenu ulaganja u zajednicu, angažovanja zaposlenih, zaštite životne sredine i dostignuća na tržištu
 

28.

Mini intervju – prof. Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu: Miris autoritarnosti na Zapadnom Balkanu (Vreme 1546)

autor: V.O.

29.

Saradnja: Trajanje vs pustoš (Vreme 1546)

autor: S. Ć.

 

U Sloveniji se održava izložba banjalučkog slikara čiji je kustos Beograđanin
 

30.

Kult: Srce zapušeno peskom (Vreme 1546)

autor: r.v.

 

Iza ruskog umetnika Nikolaja Reriha, čije ćemo se slikarske zaostavštine uskoro lišiti odlukom srpske vlade, u Srbiji će ostati nekoliko prevedenih književnih dela i mit o njemu
 

Stranica 3 od 381 (3808 rezultata)      na stranu od 381