POŠTA

Veliki i mali brat

"Politika, diplomatija i uporedna analiza"; VREME 1068

Otkako nema Stojana Cerovića, retko naiđem na tekst u "Vremenu" za koji mogu da kažem: "U, jebote, što ja nisam ovo napisao!" Međutim, upornost se isplati, pa me tako, s vremena na vreme, "Vreme" prijatno iznenadi. Ovaj put je to učinio Slobodan Bubnjević sa člankom "Politika, diplomatija i uporedna analiza".

Inteligentnom odlukom da malo pročeprka po bazama podataka, g. Bubnjević je snagom činjenica predočio čitaocima da najnoviji šamar Rusije Srbiji nema veze sa realnošću nego sa bahatošću naljućenog Velikog Brata.

Da Čedomir Jovanović nije toliko napaljen a Vuk Jeremić toliko zatucan, mogli bi sa svojih pozicija da, koristeći jasan i direktan metod novinara"Vremena", argumentovano i dostojanstveno odgovore gospodinu Putinu. Avaj, naši političari su toliko zaokupljeni sobom i sopstvenim interesima da ne stižu da zastupaju interese građana i države koju predstavljaju.

Srećom, bar će ambasador Konuzin pročitati ovaj članak. Kakve će to efekte imati na dalje odnose Srbije i Rusije – ne znam, ali sam ubeđen da g. Bubnjević neće biti pozvan na sledeći prijem u Ambasadi Rusije u Beogradu.

Iz istog broja

Kadije i sudije

Marko Dragičević, dipl. ecc., elektronskom poštom

Izvrsnost i moral

Jozo Mišura, elektronskom poštom

Finoća i fašizam

Jovana Gligorijević, Kragujevac, elektronskom poštom

NN program

Đorđe Matić, Hillegom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu