POŠTA

R. Popović

Trend g. Miloša Vasića

"Kabinetski poslovi"; "Vreme" br. 655

Sa velikim interesovanjem pročitao sam članak g. Vasića pod naslovom "Kabinetski poslovi" u vašem poslednjem broju. Članak u njegovom stilu – analitičan, vrcav, pismen – ali, i sa prepoznatljivo njegovom, blagom kritikom za omiljenu političku opciju i veoma oštrom i britkom za suprotstavljenu opciju. To progresira iz broja u broj (kad god piše) pa je moguće govoriti već o TRENDU.

Da se razumemo: niko ne spori pravo g. Vasića da ima svoje političke simpatije. Međutim, simpatije i navijanje ne smeju biti vidljivi u javnim nastupima ljudi koji se bave profesijama u kojim je objektivnost

.conditio sine qua non.

Pogledajmo podnaslov datog članka. Citiram: " …dohvatili se Demokratska stranka i G17 plus, dok DSS i ostatak opozicije jedva stižu da nad time seira, jer ne stižu ni da razumeju o čemu je reč."

Da li vi stvarno mislite, g. Vasiću, da "DSS i ostatak opozicije" nije u stanju da razume pranje novca o kome vam napredniji osmaci ili osrednji učenici Srednje ekonomske mogu držati 30′ predavanje? Ili je u pitanju tromost njihovih mozgova? Da li vi to delite narod na "naše – pametne, lucidne i lepe i njihove – ružne, spore i glupe?" Da li ste zaboravili ko nas je tako delio i kako se to završilo?

Ili možda prosto volite cinizam kao stilsku figuru? I to je dozvoljeno mada nije lepo, ali zbog čega postadoste takvi posle dobijanja Nagrade? Malo se teško ona nosi, zar ne g. Vasiću?

Iz istog broja

Sonja Ćirić

Izvinjenje

Sonja Ćirić

Dragan Kremer

Ne prepoznajem se

Dragan Kremer

Slobodan Anastasijević

Uvređeni novinari

Slobodan Anastasijević

Prof. dr Aleksandar Fatić

Rešenje – zakon o sukobu interesa

Prof. dr Aleksandar Fatić, naučni savetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu