POŠTA

"Dribling s računima", "Vreme" br. 555

Sponzori “Partizana”

Šta je učinjeno sa parama koje je Partizan dobio za Kežmana i sa navodnim pokrivanjem stadiona JNA i novim osvetljenjem možda nije tako interesantno kad postoje neke nerazjašnjene finansijske transakcije takođe vezane za Partizan.

Naime, septembra 1997. godine u istom danu 11 (i slovima: jedanaest) sponzora potpisalo je za FK Partizan, a među njima su se našla i dva velika jugoslovenska giganta (NIS i PTT Srbije). Sada je došlo vreme, da sve izađe na videlo i da ljudi iz Partizana iznesu detalje i pojedinosti (koliko je novčanih sredstava uplaćeno na njihov račun i kada je uplaćivanje prestalo). Što se tiče Ktitora, Pekabete i ostalih, neka bude po onoj našoj narodnoj: "Bog da prosti!"

Opšte je poznata činjenica da finansijska situacija u FK Partizan u poslednjih pola veka nikada nije bila ugrožena, čak ni u onim prelomnim trenucima našeg društva. Što se tiče poslednjih desetak godina, sponzori su se prosto utrkivali ko će više da pomogne fudbalere, košarkaše, rukometaše i ostale sportove SD Partizan. Udeo Mirka Marjanovića u tim transakcijama nije bio mali, i on bi umeo sve to da obrazloži. Svesrdno bi mu pomagali Ćurković i Zečević koji su takođe odlično upoznati sa finansijskim manipulacijama.

Iz istog broja

"Šta čeka decu", "Vreme" br. 553

Svet i vek

Dejan Radović, elektronskom poštom

"Kinezi, Raka i komunizam", "Vreme" br. 555

Bespredmetne izmišljotine

Liu Jonghong, savetnik za kulturu Ambasade NR Kine u Beogradu

"Istorija jedne floskule", "Vreme" br. 552

Autobus na šinama

Goran Đorđević, član DSS-a iz Niša

"Ubistvo, korupcija i političke igre", "Vreme" br. 554

Mlada i mladoženja

Petar Mitrović, Beograd

"Rekonstrukcija, pa izbori", "Vreme" br. 555

Obećali ste dosadu!

D. Perić, Bežanija

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu